BMW MotoGP-luokkaan?

BMW ei ole tässä vaiheeessa vahvistanut, eikä toisaalta kiistänytkään tietoa.

Jotain merkittävää on joka tapauksessa meneillään, sillä BMW on palkannut kokeneen italialaiskuljettajan Marco Melandrin testaamaan ja kehittämään uutta prototyyppipyörää.

Mikäli BMW MotoGP-luokkaan tulee, niin se tapahtuu yhden kuljettajan voimin. BMW:n toimitusjohtaja Stephan Schaller on todennut, että yhtiö ei ole valmis panostamaan MotoGP-luokkaan taloudellisesti niin paljon, että se lähtisi pyörittämään kahden kuljettajan tiimiä.

Kallio testasi Mugellossa

MotoGP-luokkaan tulee ensi kaudella uutena merkkinä mukaan Mika Kallion testaama KTM.

Kallio ajoi tällä viikolla onnistuneen testijakson Italian Mugellossa vuorostaan Thomas Lüthi rinnallaan. MotoGP-pyörästä maistiaiset saanut Lüthi kilpailee Moto2:n MM-sarjassa.

– Pystyimme keräämään Mugellossa paljon lisää tietoa erityisesti rungosta. Se on erittäin tärkeää insinööreille pyörää edelleen kehitettäessä, alleviivaa Kallio.

KTM ja Kallio ajavat seuraavat testit heinäkuun puolivälin jälkeen Red Bull Ringin radalla Itävallassa. Kallio pääsee vertailemaan yhteistesteissä ensimmäistä kertaa vauhtiaan MotoGP-luokassa meneillään olevalla kaudella kilpailevien kuljettajien kanssa.

 

Uusin numero