BMW 6-sylinterinen konseptipyörä

Ei moottoripyörämessuja ilman konseptimalleja, jotka näyttävät lähinnä suunnitteluinsinöörien päiväunilta. BMW:n Concept 6 -malli tekee fantastisen poikkeuksen. Vaan BMW:n mukaan kyseessä on ainoastaan konseptimalli, jota ei tulla näkemään tuotannossa. Sitä vastoin moottori on mitä enimmissä määrin todellinen ja ”tullaan, eikä edes kovin kaukaisessa tulevaisuudessa, esittelemään touringmallissa”.

6-sylinterinen LT-malli on siis odotettavissa suhteellisen nopeasti, nopeimmillaan ehkä jo keväällä? BMW:n edustajilta aikataulua tiedustellessa vastaukseksi saamme ainoastaan leveän hymyn…

Concept 6 on siis tehty, jotta BMW voisi esitellä tulevaa uutta moottoria. BMW:n mukaan siinä on yhtä paljon huipputehoa kuin sporttisessa 1300-kuutioisessa, mutta vääntöä kuin 2,5 litraisessa moottorissa. Tulevan uuden LT-mallin koosta ei ole vielä tietoa, mutta meidän veikkauksemme on n. 1800 kuutioita, 170 hevosvoimaa ja vääntöä n. 200 Nm.

BMW vakuuttaa, että uutuus tulee olemaan ”hoikin 6-sylinterinen moottori motskarissa”, tosin tämän superlatiivin lunastaminen sujunee kohtuullisen kivuttomasti. Vertailukohdat kun ovat tällä hetkellä Hondan bokserikutonen Gold Wingissa, Benellin Sei, Honda CBX ja Kawasaki Z1300…

Huomaa myös ISR-jarrut edessä ja takana sekä integroitu GPS mittaristossa. Löytyvätkö nämä myös tulevasta touringmallista?

Uusin numero