Blackseven Yamaha SH Racing valmistautuu tiukasti kisakauteen

Talli leireili Hyvinkäällä joulukuussa kuntotestien ja fysiikkaharjoitusten merkeissä. Helmikuussa kuljettajat olivat edustustehtävissä MP14-moottoripyörämessuilla.

– Ohjattuun peruskuntokauteen startattiin pienellä viiveelle, sillä kuljettajavalinnat olivat selvillä vasta marraskuun puolivälissä. Joulukuussa päästiin tekemään henkilökohtaiset kuntotestit ja samalla harjoiteltiin valmentaja Konttisen (Tomi) johdolla Hyvinkään Sveitsin maastoissa. Viikonloppu Hyvinkäällä oli oikein onnistunut ja pidin erittäin paljon siitä asenteesta mitä kuljettajat osoittivat, kertoo tallin toiminnasta vastaa Jani Mahlamäki.

– Haluan jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia aktiivisesti tallin toiminnassa olevia tahoja. Tero Karhunen ja Riku Vaahtera Konekesko Yamaha Motorilta suhtautuvat positiivisesti kaikkiin mahdollisiin pyyntöihin, yhteistyö Yamaha kanssa on sujunut todella vaivattomasti. Tomi Konttinen tekee erittäin hyvää työtä kuljettajien kanssa, joka on aivan maailmanhuipputasoa. Janne Vanhanen Wurth Oy:stä tuo kontakteillaan talliin erittäin merkittävän taloudellisen tuen ja kaiken kruunaa Sami Hyypiän kaltaisen persoonan läsnäolo ja tuki tallin toiminnassa, jatkaa Mahlamäki.

Nieminen ja Koskinen
tallin uusia kasvoja

 
Mauno Nieminen on tallin uusia kuljettajia kaudella 2014. Viime kaudella MXCC luokassa kärjessä ajanut Nieminen aloittaa tulevan kauden MXCB:ssä.

– Katsotaan millainen vauhtini on uudessa luokassa, tavoite on siirtyä kauden aikana ajamaan MXCA Suomen Cup osakilpailuja. Yamaha YZ85 on tuntunut hyvältä talven treeneissä ja pääsin nopeasti sinuiksi uuden pyörän kanssa, toteaa vasta 11-vuotias Nieminen.

Myös Toni Koskinen aloittaa ensimmäisen kautensa tallissa. Armottomaksi harjoittelejaksi ja voitontahtoiseksi tunnettu Koskinen on myös uusien haasteiden edessa uuden luokan suhteen. Koskinen ajaa ensimmäistä kauttaan MXJ-luokassa Yamaha YZ125 kalustolla.

– Talvi on mennyt penkin alle sairastelun takia, en ole pystynyt harjoittelemaan niin kuin olisin halunnut. Talli on hienosti tukenut minua ja painottanut, että sairaana harjoittelu ei ole kannattavaa, kommentoi Koskinen talven tilanteesta.

– Uuteen pyörään olen todella tyytyväinen, toivottavasti saadaan radat pian ajokuntoon ja päästään tekemään lisää testejä ennen kilpailukautta, jatkaa Koskinen.

Jokiniemi on harjoitellut
tiiviisti Espanjassa

Viime kaudelle edukseen esiintynyt Samuli Jokiniemi aloittaa tallissa nyt toisen kautensa. MXCA Suomen Cupissa Jokiniemi sijoittui viime kaudelle seitsemänneksi heti Toni Koskisen jälkeen.

– Talvi on tehty todella kovaa töitä. Pääsin jo syksyllä aloittamaan harjoittelemisen uudella Yamaha YZ125 pelillä ja talvella olen viettänyt paljon aikaa Espanjassa harjoitellessa, kertoo Jokiniemi.

– Pyörä on todella hyvä, siitä ei menestyminen taaskaan tulee olemaan kiinni, päättää Jokiniemi.

Blackseven Yama SH Racing-motocrosstalli perustettiin vuonna 2011 tukemaan nuoria lahjakkaita suomalaisia motocrossareita. Tallin yhtenä perustajana on jalkapalloammattilainen Sami Hyypiä.

Luotettavana yhteistyökumppanina on ollut alusta alkaen Konekesko Oy ja Yamaha moottoripyörät.

Kuljettajien fysiikka ja ajovalmennuksesta vastaa Tomi Konttinen. Shoei, Smith ja Leatt ajovarusteet sekä Dunlop, Apico ja Haan Wheels tarvikkeet tallille toimittaa Blackseven Oy.
 

Uusin numero