Bike Worldilla kipinöi

Vantaan Bike World järjesti torstaina 25.4. Kipinäpäivän, jossa sai koittaa moottoripyörällä ajamista ajo-opettajien valvonnassa. Tarjolla oli myös mahdollisuus päästä moottoripyörän kyytiin, jos ei itse puikkoihin halunnut.

Sade ei kipinöintiä päässyt sammuttamaan, ja innokaita moottoripyörän koittajia olikin saapunut paikalle jonoksi asti. Bike Worldin henkilökunta ja ajo-opettajat opastivat iloista tulevien motoristien joukkoa lähes taukoamatta. Paitsi kalustoon ja ajamiseen, kysymykset tuntuivat liittyvän uudistuneeseen ajokorttilainsäädäntöön. Kovan työn palkisti osallistujien silminnähden kasvava innostus moottoripyöräilyyn.

 

Helsinkiläisellä Erikillä on hallussaan mopokortti, mutta moottoripyöräkortin ajaminen on ollut mielessä. 22-vuotias mies pohdiskelee, kannattaako ajaa A2-kortti vai odottaa pari vuotta, jolloin saisi suoraan ison kortin.

– Tuntui ihan sairaan makeelta, Erik pohtii koeajon jälkeen leveä hymy kasvoillaan, ja arvioi kokeilemaansa Honda CBR 500 R:ää todella ketteräksi ajoltaan.

28-vuotias Minna oli kuullut Kipinäpäivästä kaveriltaan ja päätti tulla kokeilemaan pyörää. Nainen on ajovuoron jälkeen yhtä hymyä.

– Näin ei todellakaan prätkäkuumetta vähennetä, nainen naureskelee, ja kertoo olevansa jo menossa ajamaan prätkäkorttia.

Paitsi osallistujat, myös järjestävä osasto oli tapahtumaan tyytyväinen.

– On tosi hieno juttu, että Bike World järjestää tällaisen tapahtuman. Näin saadaan uusia harrastajia tämän hienon lajin pariin, toteaa Autokoulu Stradan moottoripyöräkouluttaja Timo Ronkainen. 

Bike Worldin kipinäpäivä osoitti, että tämän kaltaisille kokeilupäiville on selvästi kysyntää. Oy Brandt AB:n toimitusjohtaja Markku Hämäläinen vinkkaakin, että viime torstainen tapahtuma ei tule jäämään ainutkertaiseksi. Seuraa siis Bike Worldin ja Biken nettisivuja, jotta tiedät, milloin seuraavaksi tapahtuu!

Uusin numero