Bike täytti 25 vuotta!

Seuraavan lehden painoon jättö on juurikin tänään (15.4.) käsillä, joten vietämme synttärijuhlia asiaan kuuluvasti työn merkeissä.

Saamme nykyisin yhtenään kuulla elävämme ns. kvartaalitaloudessa. Tosin siinä missä yritysmaailmassa työn tavoitteet asetetaan yleensä neljän kuukauden sykleihin, meillä motskarilehdessä hengitetään ihan omanlaisessa rytmissä. Olisihan se glamoröösiä väittää, että täällä me eletään ilman kelloa ja kalenteria, ajamme ja nautiskelemme auringonnoususta auringonlaskuun.

Näin toki voisi ollakin, mikäli kivijalkamme ei olisi te lukijat ja lehti, jonka on määrä kolahtaa postilaatikkoon tai ilmestyä lähikaupan hyllylle sovitussa aikataulussa. Nettisivujen uutisointikin saisi mielestänne varmasti olla monipuolista, tuoretta, ajankohtaista ja paljastaa sen, mistä maailmalla vasta huhutaan… Mutta siis, nämä 25 vuotta ovat enemmän tai vähemmän kulkeneet käsi kädessä moottoripyörien valmistajien kanssa. Toki mehän haluamme kertoa uutuusmalleista jo paljon ennenkuin tehtaiden lehdistö- ja markkinointiesitteissä on muste kuivunut ja jos voisimme, olisimme tehtaan tuotantolinjaston loppupäässä valmiina ottamaan pyörän heti ”uunituoreena” ajoon.

Moni teistä varmasti yllättyisi, kuinka kurinalaisesti ja aikataulutetusti suurin osa päivistämme, viikoistamme ja kuukausistamme täyttyy. Yhden pyörän koeajon vielä organisoi aika kivuttomasti, mutta ohjelmaa riittää silloin kun kokoon täytyy saada haalittua suuri joukko uutuuspyöriä maahantuojilta, testikuskit ja -paikat, varata valokuvaaja, testivälineistö… sääkin voisi mielellään suosia edes sitä valokuvausta. Ja pyörien pesun ja palautuksen jälkeen varsinainen työmme vasta alkaa! Työtahtimme on hektistä, mutta emme toki kierrätä koko aikaa punarajalla, sehän kuluttaisi toimituksen koneen ennenaikaisesti loppuun. Harrastamme työtämme vai miten sen nyt parhaiten kuvaisi, kun harrastus, elämäntapa ja työ ovat yhtä bensanhajuista (päivästä riippuen) juhlaa tai arkea seitsemänä päivänä viikossa.

Biken ydin on aina ollut uusien pyörien koeajot ja erilaiset testit. Muita ajankohtaisia ilmiöitä ja lajin piirissä vaikuttavia ihmisiä unohtamatta. Allekirjoittaneella on Bike-muistoja vasta karvan verran alle vuoden ajalta, pois lukien ne vuodet jolloin ”bikestelin” lehden lukijana. Itse olen siis hyvin mielenkiinnolla seurannut seuraavan lehtemme 25-vuotisjuhlajutun syntymistä.

Uskomme, että myös lukijoillamme on kertynyt useampi takalaukullinen Bikeen liittyviä tai sivuavia motskarimuistoja. Onko jollain hankinnallasi ollut suora yhteys lehdestä luettuun tai oletko kenties ollut jostain asiasta totaalisesti eri mieltä? Toivomme, että jakaisit tarinan kanssamme! Tarinasi voi olla lyhyt tai pitkä, tuore tai jo ajan patinoima. Lähetä juttusi osoitteella: tuija.nieminen@bike.fi

Liitä mukaan yhteystietosi, sillä parhaat muistelot palkitaan Bike-tuotteilla. Mainitsethan, mikäli tarinaasi ei saa julkaista netissä tai lehdessä.

Juhlahumun keskellä katseemme on jo suunnattu tuleviin mutkiin ja horisontissa siintää jo ainakin Bike viiskyt vee. Kiitos kun olette pysyneet kyydissä kaikki kuluneet vuodet. Olemme myös erittäin iloisia kaikista uusista motskariherätyksen saaneista lukijoistamme. Elämä alkaa…moottoripyöräilystä!

Seuraava 132-sivuinen juhlanumero Bike 05/09 ilmestyy ke 22.4.

Sana on vapaa!

Uusin numero