Beirer ja Ajo tyytyväisiä Assenissa: MM-kärki Salom on kovassa iskussa

Salom oli kiinni paalupaikassa vielä kuusi minuuttia ennen aika-ajon loppua, kunnes hän joutui väistämään ruuhkan muodostaneita hitaampia kuljettajia hiekalle. Pyörä sammui ja Salom ei saanut sitä enää sinnikkäistä yrityksistä huolimatta käyntiin.

Espanjalaisen Salomin vauhti on kuitenkin jälleen kerran hyvällä tasolla. Tästä kertoo niukka 83 tuhannesosan ero paalupaikkaan. Eturivin lähtöpaikka jäi toisaalta vain 22 tuhannesosan päähän.

– Yritin tosiaankin käynnistää pyörää useita kertoja, mutta en vain onnistunut siinä. Tuo jätti hieman huonon maun suuhun, sillä tiesin, että olisin pystynyt parantamaan aikaani, sanoi Salom.

Salom lähtee kuitenkin luottavaisin mielin tavoittelemaan kauden neljättä ja samalla jo kolmatta peräkkäistä voittoaan.

– Olemme tehneet taas hyvää työtä tiiminä ja olen tyytyväinen pyörään. Ei muuta kuin pysytään rauhallisina kisaan lähdettäessä. Olen varma, että pystyn tekemään hyvää tulosta olivat sääolosuhteet sitten mitkä tahansa. Toivon tietenkin kuivaa keliä, mutta löysimme perjantain harjoituksessa hyvät säädöt myös märälle kelille, vahvisti Salom.

Red Bull KTM-tehdastiimin australialaiskuljettaja Arthur Sissis on hänkin hyvässä iskussa Hollannin TT:ssä. Sissis lunasti itselleen yhdeksännen lähtöruudun 0,882 sekuntia kärjen takana.

– Tiimi teki hyvää työtä ja tämä oli minulta varsin vahva aika-ajo. Löysimme hyvät kisasäädöt, iloitsi Sissis.

Sissis suoriutui kiitettävästi myös vaikeista olosuhteista.

– Onhan tämä ollut hankalaa näissä olosuhteissa. Kolealla radalla on paikoittain tuulista ja märkää, minkä lisäksi ruuhka hidasti ajoittain vauhtia. Uskon, että minulla olisi ollut mahdollisuudet ajaa kovempaa, joten lähtökohdat ovat tältäkin osin hyvät kisaan. Minulla on ollut hyvä fiilis kuivalla radalla ja pystyin ajamaan kovia kierrosaikoja myös sadekelin harjoituksessa.

Aki Ajon johtaman tiimin kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin joutui jäämään sivuun aika-ajosta. Khairuddin kaatui aamulla harjoituksessa ja aivotärähdyksestä kärsinyt kuljettaja siirrettiin tarkkailtavaksi Assenin sairaalaan.

Päätös Khairuddinin osallistumisesta lauantain kilpailuun tehdään jatkotutkimusten perusteella.

Uusin numero