Bayern München tarjosi Ajon tiimin Corteselle lisää potkua Jereziin

– Tavoitteeni on tietenkin jälleen podiumilla ja olen valmis taistelemaan voitosta, jos se vain suinkin on mahdollista, sanoo KTM:n virallisessa tehdastiimissä kilpaileva Cortese.

Corteselle tarjoutui tällä viikolla sananmukaisesti lisää potkua Jereziin, kun hän kävi seuraamassa suosikkijoukkueensa Bayern Münchenin kotiottelua Real Madria vastaan jalkapallon Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osassa. Bayern vei pelin nimiinsä 2-1 Mario Gomezin lopussa niittaamalla osumalla.

– Se oli mahtava matsi. Tietenkin haluaisin Bayern Münchenin voittavan Mestarien liigan, mutta jos minun pitäisi valita näistä kahdesta, niin kyllähän minä mieluummin voittaisin maailmanmestaruuden Moto3-luokassa, virnistää Cortese.

Vinales ja Fenati
ovat takaa-ajettuja

Losailin valaistulla radalla ajettua Qatarin MM-avausta vajaa kolme viikkoa sitten hallitsivat voiton napannut espanjalainen Maveric Vinales ja toiseksi kiirehtinyt italialainen rookie-kuljettaja Romani Fenati, joka osoitti, että ruuti ei ole sittenkään ehtynyt saapasmaasta.

Viime kauden ja samalla 125-kuutioisten historian loppuvaihe mukaan luettuna kolme peräkkäistä ykkössijaa tililleen napannut Vinales ja Fenati kilpailevat FTR Honda-pyörillä.

– Podium ja paalupaikka olivat fantastisia. Se oli ainoa pettymys, että hävisin Vinalesille 18 sekuntia. Teemme kuitenkin uuden pyörän kanssa koko ajan lujasti töitä ja olen luottavainen. Tiimini ja Akin (Ajo) kokemuksen myötä löydämme maksimaalisen suoritustason.  Jos ei vielä Jerezissä tai siitä viikon kuluttua Estorilissa, niin viimeistään sitten Le Mansissa, Cortese viittaa toukokuun loppupuolelle.

Moto3-luokka ajoi tulevalla kisanäyttämöllä Jerezissä kaksi virallista testijaksoa. Niissä Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin nopein kuljettaja oli britti Danny Kent.

– Jerez on tuttu rata ja sen pitäisi sopia ajotyylilleni, mutta minulle päällimmäinen asia on edelleen sopeutua uuteen pyörään, painottaa Cortese.

– Tilanne on se, että tässä vaiheessa kaikilla on vielä paljon opittavaa uudesta luokasta. Pyörämme on helppo ajettava, koska se ei ole yhtä aggressivinen kuin 125-kuutioinen. Meillä on hyvät huippunopeudet, mutta toisaalta meiltä puuttuu vielä jotain. Kuten sanoin, töitä on vielä paljon edessä, jatkaa kokenut Cortese.

MotoGP-sarjan kauden toinen osakilpailuviikonvaihde ajoittuu 27.-29. huhtikuuta Jereziin. Tällä viikolla varmistui, että kuljettajien hyvin tuntema, 4,4 kilometrin mittainen andalusialaisrata säilyy MotoGP-kartalla myös kaudella 2013.
 

Uusin numero