Bautista Hondan Superbike-tehdastiimiin kaudeksi 2020

Kumpi tässä on suurempi uutinen: Alvaro Bautistan siirtyminen Ducatilta Hondalle vai se, että Honda tulee takaisin Superbiken MM-sarjaan täydellä tehdastiimillä?

Superbiken MM-sarjan virallinen worldsbk.com -sivusto uutisoi, että Ducatin tehdastiimissä tällä kaudella ajava espanjalainen Alvaro Bautista , 34, siirtyy ensi kaudeksi Hondan Superbike-tehdastiimiin. Bautista oli erityisesti alkukauden sensaatio voittamalla MM-sarjan 11 ensimmäistä kilpailulähtöä. Kaikkiaan voittoja tältä kaudelta on 15, mutta niistä huolimatta hän on pisteissä kakkosena, 91 pistettä MM-sarjaa johtavan Jonathan Rean (Kawasaki) takana. Bautista sanoo, että päätös tallin vaihdosta oli vaikea, sillä hän on todella nauttinut tästä kaudesta ollessaan osa Ducati-perhettä. Bautistan seuraavat kommentit siirrosta ovat vähintäänkin mielenkiintoisia:

-Tämä on uusi haaste, täysin uusi projekti. Lähdemme liikkeelle täysin nollapisteestä mutta aiomme taistella voitosta heti kauden ensimmäisestä kilpailusta lähtien.

Paljastaako Bautistan lausunto jo jotakin Hondan ensi kauden uudesta tuotantomallista? Hondan uusi tehdastiimi World Superbike -luokkaan ainakin viittaa siihen, että vanhalla kalustolla sinne ei olla lähdössä.

Uusin numero