Battle of the Kings tulee taas

Vuoden 2016 Battle of the Kings -kilpailussa on mukana custom-ammattilaisia yli 200 valtuutetusta Harley-Davidson-liikkeestä ympäri Eurooppaa. Pohjoismaita kilpailussa edustavat Harley-Davidson Trondheim, Harley-Davidson Ålesund ja Harley-Davidson Tukholma.
 
Kisaan ilmoittautuneet saivat haasteekseen suunnitella ja rakentaa yksilöllisen custompyörän tehdasvalmisteisen Sportster Iron 883:n pohjalta. Rakentamista rajoittaa 14 000 euron budjetti, joka sisältää kustomointiin käytetyn työn ja pyörän verottoman hinnan. Kilpailijoilla oli aikaa työstää custom-pyöriään noin 3 kuukauden ajan.
 
Kilpailu käydään kahdessa vaiheessa. Alueellinen kuninkuus ratkaistaan yleisön ja tuomariston antamien yhteisäänten perusteella, minkä jälkeen aluevoittajat ympäri Eurooppaa etenevät loppukilpailuun asiantuntijoiden tuomaroitavaksi. Battle of the Kings -finaali järjestetään custom-kulttuuriin erikoistuneilla Wheels & Waves -festivaaleilla Ranskan Biarritzissa kesäkuussa 2016.
 
Harley-Davidson Trondheimin verenpunainen ”Redrum”-pyörä sai inspiraationsa nuorten skeittiklubilta, jota jälleenmyyjä on ollut tukemassa. Kolmen hengen custom-tiimi loi Iron 883 -moottoripyörästä oman versionsa, jossa uusi ja vanha koulukunta yhdistyvät. Pyörässä on mm. laskettu takaosa, riisuttu takalokasuoja ja uudet jarruvalot. Polttoainetankkia on puolestaan kohotettu ja etulokasuojaa typistetty.


 
Harley-Davidson Ålesundin kilpailutyö on saanut vaikutteita 1940- ja 50-luvun bobber-tyylistä. Iron 883:n uusi ilme toteutettiin mm. muokkaamalla takalokasuojaa, pienentämällä vannekokoa ja madaltamalla moottoripyörää 1,5 tuuman verran. Yksi keskeisimmistä muutoksista on nopeusmittari, joka sijoitettiin uudelleen tankin viereen.  

 

Harley-Davidson Tukholman sporttinen versio Iron 883:sta on yhdistelmä kilpamoottoripyörää ja scrambler-tyyliä. Eagle Spirit Flat Track Scrambleriksi nimetty pyörä on kunnianosoitus Harleyn 1960-luvulla lanseeraamalle XLCH High Pipe -mallille.

Pohjoismaista suosikkiaan voi äänestää oheisen linkin kautta 18.4.2016 saakka.
 

Uusin numero