Balsamia haavoihin – Raul Fernandezille palkinnoksi Triumph Street Triple RS

Raul Fernandezin kahdeksan MM-osakilpailuvoittoa eivät riittäneet Moto2-luokan maailmanmestaruuteen. MM-hopealle jäänyt Fernandez voitti kuitenkin Triumph Triple Trophyn, ja sai siitä palkinnoksi oman Triumph Street Triple RS:n.

MM-pisteet ovat ajajille tärkeimpiä, mutta niiden ohella Moto2-kaudella on kilpailtu myös Triumph Triple Trophy -pisteistä. Moto2-luokan moottoritoimittajanahan on Triumph, ja kaikki tiimit ajavat identtisillä kolmisylinterisillä 765-kuutioisilla moottoreilla, jotka ovat peräisin Street Triple RS -mallista. Jokaisessa MM-osakilpailussa Moto2-kuskeille on jaettu pisteitä kovimmasta huippunopeudesta, paalupaikasta sekä nopeimmasta kilpailussa ajetusta kierrosajasta. Luokan tasaisuutta kuvaa se, että vain yhdessä kauden 16 MM-osakilpailusta, Hollannin Assenissa, kaikkien kolmen kategorian ykkössijat menivät samalle kuljettajalle, TTT-tittelin kauden lopuksi vieneelle Red Bull KTM Ajon Raul Fernandezille.

Triumph Triple Trophyssa korkeimmasta huippunopeudesta on saanut seitsemän pistettä, paalupaikasta kuusi pistettä ja nopeimmasta kilpailukierroksesta viisi pistettä.

Luokan maailmanmestariksi kruunattu Remy Gardner jäi TTT:ssä viidenneksi 33 pisteellään. Fernandez oli lopulta ylivoimainen 79 pisteellään, sillä toiseksi sijoittunut Sam Lowes jäi hänestä 28 pisteen päähän.

Triumph Triple Trophyn loppupisteet 2021:

1.Raul Fernandez, Red Bull KTM Ajo, 79p

2.Sam Lowes, Elf Marc VDS Racing Team, 51p

3.Hector Garco, Flexbox HP40, 42p

4.Marcos Ramirez, American Racing, 35p

5.Remy Gardner, Red Bull KTM Ajo, 33p

6.Marco Bezzecchi, SKY Racing Team VR46, 27p

7.Celestino Vietti, SKY Racing Team VR46, 19p

8.Lorenzo Dalla Porta, Italtrans Racing Team, 14p

9.Somkiat Chandra, Idemitsu Honda Team Asia, 12p

10.Cameron Beaubier, American Racing, 12p

Ja Moto2-luokan maailmanmestaruushan meni Fernandezin tiimikaverille:

Uusin numero