Australialaskuljettaja teki historiaa Suomessa

Ratalajit ovat miehelle kyllä tuttuja, hän ajoi muutaman vuoden ammattilaisena speedwaytä Englannissa, tosin hän lopetti kisaamisen reilut 30 vuotta sitten, vuonna 1985. Barret näki jääspeedwaytä ensi kerran jo 1970-luvulla, samalla hän päätti, että jonakin päivänä hänkin kokeilee lajia. Aikaa kului, mutta haave säilyi miehen mielessä.

Reilut kaksi vuotta sitten Barret tuli ensimmäistä kertaa Suomeen ja kokeili lainapyörällä miltä jääspeedway tuntuu, innostui ja tuli seuraavana vuonna uudestaan. Samoin reilu kuukausi takaperin hän oli Suomessa harjoittelemassa Alavudella muiden suomalaisten kanssa.

”En halunnut, että jääspeedway jäisi toteutumattomien haaveiden listaan, se oli samalla elämäni kauhistuttavin ja mielenkiintoisin kokemus”, Barret kertoi kokemuksensa ensi kerrasta pitkäpiikkisen kyydissä.

”Ihmiset Suomessa jääspeedwayn ympärillä ovat fantastisia, Jouni Seppänen, Jari Ahlbom, Jarmo Hirvasoja, ilman heidän apuaan en olisi nyt täällä.”

MM-kilpailupaikan varmistuttua Barret hankki itselleen oman pyörän Hollannista ja sai Ylitornion kilpailuun suomalaiset erittäin kokeneet mekaanikot avukseen. Miehen ensimmäinen kilpailu Ylitorniolla alkoi synkissä merkeissä, kolmesta ensimmäisestä erästä tuloksena oli hylkäykset, kahdesti startissa kosketus ritsoihin ja kolmannella kerralla tekniikka petti. Kaksi seuraavaa erää mies ajoikin kunnialla maaliin, joten haave tuli toteutettua kerralla, MM-näyttämöllä.

Kilpailun jälkeen Barret loisti kuin hangon keksi, vaikkei pisteitä tullutkaan. Mies jätti pyöränsä mekaanikon talliin Suomeen, mutta toivoo pääsevänsä mukaan uudelleen, mahdollisesti vielä tänä talvena.

(Teksti: Timo Eronen)
 

Uusin numero