Aspar MotoGP ottaa uuden nimen Angel Nieton muistoksi

Aspar kertoi lisäksi, että Angel Nieton vanhin poika Gelete Nieto ottaa tiimin kilpailupuolen ohjakset.

“Angel Nieto on synonyymi ratamoottoripyöräilylle. Tämä laji antoi hänelle niin paljon ja hän tälle lajille. Hän oli se ensimmäinen peruskallio, jolle espanjalainen moottoripyöräurheilu rakentui. Haluamme kunnioittaa hänen muistoaan muuttamalla tiimimme nimeksi Angel Nieto Teamiksi”, kertoo Asparin omistaja Jorge ”Aspar”Martinez Motorsport.comilla.

”Angel auttoi todella monia ihmisiä tämän lajin parissa, myös minua. Hänellä oli iso merkitys elämässäni ja niin on myös hänen pojillaan Geletella, Pablolla sekä pojanpojallaan Fonsilla. Angel oli erityisen kiinnostunut meidän MotoGP-projektistamme. Gelete oli yksi ensimmäisistä kuljettajista, joka tiimissäni ajoi. On suuri kunnia, että hän ottaa kilpatiimimme ohjakset”, Martinez sanoi.

Gelete Nieto ajoi Asparilla 28 GP-kilpailua 1993-1997.

”Otin kilpa-ajajana ensiaskeleeni Asparilla. Jorge auttoi minua kehittymään ja nousemaan podiumille EM-sarjassa ja Espanjan mestaruussarjassa. Hän on aina ollut tärkeä ihminen koko perheellemme, tuntuu upealta päästä nyt tekemään töitä hänen kanssaan isäni nimeä kantavassa tiimissä”, Gelete Nieto kertoo.

Ducatin pyörillä ajavan tiimin kuljettajina jatkavat ensi kaudella Karel Abraham ja Alvaro Bautista.

Uusin numero