Aronen-Veräväinen jääradan sivuvaunuluokan Suomen ja Ruotsin mestareiksi 2018

Suomessa mestaruus ratkaistiin Orivedellä kerrasta poikki Suomen Cup kilpailuna. Siellä pari ajoi heti aika-ajossa nopeimman kierroksen ja pääsi kilpailun ensimmäisenä valitsemaan lähtöpaikkansa. Kilpailua ensimmäisestä mutkasta asti johtanut pari kasvatti johtoaan tasaisesti ja ylitti maaliviivan yli 20 sekunnin etumatkalla hopealle ajaneeseen pariin Åman-Soitiala. Pronssille kaasuttelivat Lindgren-Tynilä.

Ruotsissa jääradan mestaruus oli alun perin tarkoitus ajaa kahden kilpailun sarjana. Ensimmäinen kilpailu ajettiin Östhammarissa. Karsinnoissa suomalaispari ajoi sijat kaksi ja yksi ja yhteistuloksissa pääsivät valitsemaan lähtöpaikan ensimmäisenä. Lähdössä ruotsalaiset Andersson-Westerberg ottivat kärkipaikan. Ohituspaikka löytyi jo parin kierroksen jälkeen. Kilpailu kärjessä oli tasaista, mutta Jani ja Jussi saivat kasvatettua johtoaan ja ero maalissa oli kolme sekuntia.

20180103102403.png?itok=wQ93pSy8

Toinen osakilpailu oli tarkoitus ajaa Skutskärin radalla. Radalle alkuviikosta satanut lumi, noussut vesi ja sitä kunnostettaessa radalle uponnut traktori pilasivat radan, joten järjestäjille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin perua kilpailu. Ruotsin mestaruudet jaettiin yhden kilpailun tulosten perusteella. Jääradan Ruotsin mestariksi sooloissa ajoi Ken Svanberg Östhammarin moottorikerhosta ja sivuvaunujen mestareiksi suomalaispari Aronen/ Veräväinen.

Suomessa soololuokkien Lites, Open ja veteraanien mestaruudet ratkeavat viikonloppuna ajettavien Saarijärven ja Konneveden kilpailujen jälkeen. Ennen kaudenviimeisiä SM lähtöjä Lites- ja Open luokkaa johtaa Äänekosken Vertti Takala sekä veteraaneissa Suomen cup sarjaa Kouvolan Lasse Kurvinen.

20180103102416.png?itok=B1AH3mHA

 

Uusin numero