Argentiinan GP sai FIM:n siunauksen – Brasilia vetäytyy rahan puutteessa

Argentiinan GP:n näyttämö, Termas de Rio Hondo-rata sai tänään lopullisen hyväksyntänsä kansainväliseltä moottoriliitolta FIM:ltä.

GP-sarjaa hallinnoiva Dorna oli vakuuttunut Termas de Rio Hondon valmiudesta jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, kun turvallisuuskomissio ja tukku sen lähettämiä kuljettajia kävivät heinäkuussa testaamassa sekä toteamassa 4,8 kilometrin mittaisen radan toimivaksi.

Rataa kiersi silloin myös Moto2-luokan kuljettaja Esteve Rabat, joka kilpailee tänä vuonna Mika Kallion tiimikaverina Marc VDS Racingin riveissä. MotoGP-luokan kuljettajista paikalla olivat Alvaro Bautista, Stefan Bradl, Cal Crutchlow ja Hector Barbera.

Argentiinan GP ajetaan kauden kolmantena osakilpailuna 27. huhtikuuta. Argentiinaa ennen MM-pisteistä kamppaillaan 23. maaliskuuta Qatarin Losailissa ja 13. huhtikuuta USA:n Austinissa. Teksasissa sijaitseva upea COTA-rata debytoi sarjassa viime vuonna.

Toinen Etelä-Amerikan maaperällä ajettavaksi suunniteltu GP ja syyskuun lopulle ajoitettu Brasilia on sijaan putoamassa pois kalenterista, joka kattaisi näin ollen 18 osakilpailua kaikkien kolmen luokan osalta.

Sen paremmin FIM kuin Dornakaan eivät ole vielä virallisesti asiaa vahvistaneet, mutta taloudellisessa ahdingossa painivilta kisajärjestäjiltä kantautunut viesti on varsin selkeä: isoa remonttia vaatiiva Autodromo Nelson Piquet-rata saadaan asianmukaiseen kuntoon vasta vuonna 2015.

Jos ja kun Brasilia pullahtaa MM-kalenterista, niin se merkitsee myös sitä, että Aragonin GP Espanjassa siirtyy viikolla aiotusta eteenpäin, eli syyskuun 28. päivään.
 

Uusin numero