Aprilian tiimipäällikkö uskoo menestykseen: ”Tarvitsemme vain viimeiset hienosäädöt”

Albesiano on valmis haasteisiin. Hän uskoo tiiminsä kuljettajien Aleix Espargaron ja Scott Reddingin tuovan tulevalla kaudella pyöränsä vakituisesti maaliin 10 parhaan joukossa ja yltävän parhaimmillaan TOP5:een.

Tämä siitä huolimatta, että testikausi oli melko alavireinen.

”Testeissä kokeilimme paljon uusia materiaaleja. Kuljettajillamme oli ihan erilainen lähestyminen testaamiseen. Heillä ei ollut mitään aika-ajokiimaa, ei ollut tarkoituskaan ajaa sitä supernopeaa kierrosta hinnalla millä hyvänsä”, Albesiano sanoo.

”Tarvitsemme pyörään vain viimeiset hienosäädöt. Niiden avulla pystymme viilaamaan pois ne viimeiset kymmenykset, mitä pitääkin.”

Albesiano uskoo Aprilian uuteen RS-GP pyörään. Siitäkin huolimatta, että uusi moottori valmistuu vasta kauden avauskilpailuun ja se laitetaan saman tien pyöriin.

”Mielestäni se ei ole lainkaan riski. Moottori ei ole lopulta kovin erilainen kuin nykyinenkään. Olemme myös testanneet jo sen osia muutaman kerran radalla. Lisäksi tulokset testipenkissä ovat antaneet minulle mielenrauhan.”

Tiimin uusi kuljettaja Scott Redding tuo Albesianon mukaan tiimiin pelkkää hyvää.

”Kun Scott tuli mukaan, koko tiimi on ollut paremmin balanssissa. Hän on vasta 25-vuotias, mutta jo kohtalaisen kokenut kuljettaja. Hän on ajanut jo monilla eri MotoGP-pyörillä. Saadut kokemukset ovat tärkeitä meille ja hän pystyy myös kertomaan, kuinka muiden valmistajien pyörät toimivat. Lisäksi hän on nopea. Hänen testiaikansa ovat olleet hyvin lähellä Aleix Espargaroa.”

Kun KTM vahvisti Tech3:n satelliittitiimikseen 2019, Aprilia ja Suzuki ovat ainoat valmistajat, joilla ei sellaista ole.

”Satelliittitiimi ei ole mikään pakkomielle meille. Siinä on sekä hyviä että huonoja puolia. Meillä on pieni organisaatio ja kaksi lisäpyörää aiheuttaisi varmasti paljon stressiä. Toisaalta se olisi mielenkiintoista, kun saisimme lisää dataa. Mutta jos se tapahtuu, se tapahtuu ainoastaan meidän ehdoillamme. Lopulta faktaa on se, että vain voittaminen ratkaisee, ei se, kuinka monta pyörää on radalla”, Albesiano sanoo.
 

Uusin numero