Aprilian Aleix Espargaro tyrmää uuden tallikaverinsa Andrea Iannonen orastavan innon: ”Hän tulee vielä turhautumaan”

Iannone siirtyi Aprilialle Suzukilta. Valencian avaustestien jälkeen hän kommentoi innoissaan RS-GP-pyörän olevan paljon parempi, mitä hän oli odottanut.

Espargaron mennyt kausi oli iso pettymys. Hän ajoi vain neljästi kymmenen parhaan joukkoon ja oli 44 pisteellään MM-sarjan 17:s. Vielä heikommin meni tallikaverilla Scott Reddingillä, joka ei sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon. Hän sai kasaan vain 20 pistettä.

Espargaro on kertonut, ettei hän tule enää kestämään toista yhtä heikkoa kautta. Hän ennustaa, että Iannonella tulee olemaan vielä vaikeuksia hyväksyä Aprilian paikka MotoGP:n nokkimisjärjestyksessä menestyksekkään Suzuki-jakson aikana. Silti Espargaro uskoo, että Reddingin korvaava Iannone tulee olemaan tärkeä palanen Aprilian mahdollisessa nousussa.

”Iannone on jo osoittanut Suzukilla ja Ducatilla, että hän pystyy taistelemaan jopa voitoista. Hän tulee auttamaan meitä ymmärtämään oman tasomme, mikä taas voi auttaa meitä parantamaan tätä pyörää”, Espargaro arvelee.

”Ongelmaksi voi tulla se, että jos olemme koko ajan muita perässä, on erittäin vaikeaa olla turhautumatta. Luulisin, että se tulee olemaan etenkin Andrealle hyvin hankalaa.”

Silti Espargaro uskoo, että edellistä vahvempi tallikaveri tulee auttamaan koko tiimiä.

”Jo avaustesteissä Andrealla oli tismalleen sama paketti kuin minullakin. Me molemmat löysimme täysin samat ongelmat pyörästä. Mutta nyt, kun meillä on kaksi vahvaa kuljettajaa, jotka tekevät töitä samaan suuntaan, voimme saavuttaa tavoitteemme nopeammin ja päästä eteenpäin”, Espargaro sanoo.

Myös entisen KTM-kuljettajan Bradley Smithin tulo Aprilian testikuljettajaksi tulee auttamaan Aprilian kehitystyössä.

”Kaikki tämä on hyvä, sillä nyt me tiedämme, minkä asioiden kanssa meidän pitää työskennellä. Viime kaudella meillä ei ollut testitiimiä lainkaan ja tallikaverini oli melko paljon hitaampi kuin minä. Yksin oli todella vaikea kehittää pyörää. Nyt meillä on kolme vahvaa kuljettajaa”, Espargaro sanoo.

Valencian testeissä Espargaro oli kymmenen parhaan joukossa noin 0,6 sekuntia ykkösajan ajanutta Yamahan Maverick Vinalesia hitaampana. Iannone jäi Espargarosta 0,7 sekuntia. Molemmilla oli käytössään uusi moottori ja uusi runko.

”Uusi runko ei todellakaan vakuuttanut minua, mutta yritetään uudestaan Jerezissä. Moottori oli hiukan edellistä parempi, mutta meidän pitää tehdä paljon töitä saadaksemme siitä vielä paremman”, Espargaro sanoi.
 

Uusin numero