Aprilia-pomo myöntää: ”Meidän pitäisi olla masentuneita”

Aprilia keräsi vain 67 pistettä, mikä on todella vähän verrattuna Hondan 508 pisteeseen. Vuotta aiemmin Aprilia otti 37 pistettä enemmän. Tämän kauden pisteistä Aleix Espargaro kokosi 62, tulokaskuljettaja Sam Lowes vain viisi. Lowesin sopimus purettiinkin ja tilalla ajaa ensi kaudella Scott Redding.

Kausi alkoi hyvin, kun Espargaro sivusi Aprilian MotoGP-historian parasta sijoitusta heti Qatarissa oltuaan kuudes. Vuonna 2003 Colin Edwards toi saman sijan Aprilialle. Sen jälkeen Espargaro kärsi rajusti teknisitä ongelmista, eikä pyöräkään tahtonut pysyä pystyssä. Lowes ei koskaan sopeutunut MotoGP-maailmaan.

Albesiano myöntää, että kauden aikana tehtiin ihan liian paljon virheitä, mutta sanoo kauden myös osoittaneen, että parhaimmillaan Aprilia pystyy kärkivauhtiin.

”Suorituskykymme puolesta kausi oli ihan hyvä. Pääsimme ajoittain tasolle, jolle emme uskoneet pääsevämme. Toisessa päässä varikkoa oli vahva tiimi, toisessa ei. Aleix suoriutui paikoin erinomaisesti, valitettavasti Sam ei samaan pystynyt”, Albesiano tilittää Motorsport.comilla.

”Olemme ihan tyytyväisiä pyörän kehitystyöhön. Mutta kun katsomme kokonaispisteitä, meidän olisi syytä olla todella masentuneita. Silti asian voi nähdä toisinkin. Teknisellä puolella tilanne on ihan hyvä. On vain pystyttävä tasaisempaan suorittamiseen, olimme liian usein suurissa vaikeuksissa kilpailujen alkupuolella.”

”Kunhan saamme virheitä vähennettyä ja kuljettajamme kykenevät parempaan tasaisuuteen, voimme katsoa positiivisin mielin ja iloisina ensi kauteen”, Albesiano uskoo.
 

Uusin numero