Antti Hellsten tahkoaa tulosta

Seistolan MM-osakilpailuvoittoa osattiin odotella jo jonkin aikaa, ja nyt kun se vihdoin Italiassa tuli, on hän nostanut tasonsa uudelle askelmalle. Mitalikolmikosta ei taida olla epäilystä kauden lopussa, jos mitään ihmeellistä ei tapahdu.

Enduro 2-luokassa ei mitaleista aja yhtään suomalaista, joten jätetään edes se luokka muiden temmellyskentäksi.

Enduro 3-luokassa Mika Ahola tekee sitä mitä on odotettukin. Voittaa. Ja tuskin hänelle löytyy kesyttäjää kokonaistilanteessa. E3-luokan piristysruiske on Marko Tarkkala, joka alkaa pääsemään entiseen rytmiin kiinni ja pommittaa palkintopallisijoja tosissaan kauden edetessä. Jo nyt hän on noussut pisteissä neljänneksi ja vauhti on kasvussa.

Yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä on ollut ehdottomasti junioreiden MM-sarjassa ajava Antti Hellsten. Jos hieman tarkemmin ajatellaan, ei Hellstenin menestys ole aivan jätti yllätys, sillä hän osoitti jo viime kaudella pystyvänsä lähes mihin tahansa, oltuaan junioreiden MM-sarjan loppupisteissä viides. Mutta, joka tapauksessa huikea on ollut 21-vuotiaan nuorukaisen alkukausi.

Hellsten voitti avauskisassa Espanjassa molemmat päivät. Sama tahti jatkui Portugalissa. Kauden kolmannessa osakilpailussa Italiassa (Sisilia) Hellsten kuritti muita ensimmäisenä päivänä, mutta toisena päivänä tuli pieni kauneusvirhe kun hän oli kolmas. Siis kuusi MM-starttia ja viisi voittoa!
– Kausi on alkanut aivan uskomattoman hyvin. En olisi ikinä uskonut, että kauden alku on tällainen, mutta hyvä näin. Espanjassa ja Portugalissa kaikki meni aivan nappiin. Italiassa toisena päivänä kaverit vain ajoivat sen verran kovempaa, että jäin kärjestä seitsemän sekuntia. Oli parempi ajaa ehjä tulos kuin lähteä hulluttelemaa, kertoo hyväntuulinen Hellsten.

Kaikessa urheilussa on taustajoukkojen merkitys suuri. Niin myös endurossa.
– Kaikki on toiminut alkukaudesta todella hyvin. Mekaanikkoni Antti Virkki on pitänyt pyörät loistavassa iskussa ja meillä synkkaa reissussa muutenkin tosi hyvin, mikä on todella tärkeää. Espanjassa ja Portugalissa oli reppupyörää ajamassa Kai ”Kaitsu” Estola ja hän oli myös hyvä apu, kehuu Hellsten taustajoukkojaan.

Jo viime vuoden lopulla Hellsten kertoi, että uskoo pystyvänsä ajamaan tällä kaudella MM-mitalista, tai jopa mestaruudesta. Hän sanoi sen urheilijan terveellä itseluottamuksella, ilman leuhkimisen häivääkään. Ja kuinka oikeassa hän olikaan.

Väistämättä tulee mieleen, että joko isojen tiimien pomomiehet ovat ehättäneet iskeä kyntensä Hellsteniin loistavien tulosten takia.
– Ei ole vielä mitään kyselyjä tullut. Kavereita kyllä on tullut paljon, mutta mitään tarjouksia tiimeistä ei ole tullut. Katsotaan nyt rauhassa. Ehkä sitten kauden lopulla jotain voi tulla jos on tullakseen, kertoo KTM Motorsport Finlandin tiimissä ajava Hellsten.
Hellstenin sopimukseen kuuluu MM-sarjan ohella myös SM-sarjan ajaminen.
– KTM Motorsport haluaa, että ajan kaikki SM-kisat. Päitsi jäi väliin, mutta kaikki muut ajan ihan mielelläni.
Reilun viikon kuluttua ajettavaan SM-Aamuposti enduroon Hellsten lähtee menohaluja uhkuen.
– Tosi hienoa päästä ajamaan SM-kisa Riihimäessä. Siellä on varmasti hyvät ja ajettavat pätkät. Uskon, että kisasta tulee muutenkin tosi hyvä, innostuu Hellsten.

Uusin numero