Andrea Iannone kitkeränä Suzukille: ”En tule koskaan ymmärtämään, miksi minut haluttiin ulos”

Entisen Ducati-kuskin ensimmäinen kausi Suzukilla olikin nihkeä, mutta se johtui pääosin surkeasta pyörästä ja moottorista. Tämä kausi on kuitenkin kulkenut aivan eri malliin. Iannone on ollut jo neljästi palkintopallilla, viime viikonloppuna tuli kauden paras sijoitus, kun italialainen ajoi Australiassa kakkoseksi. Hän on MM-sarjassa kahdeksantena, mutta jopa viidenneksi nousu on täysin mahdollista.

Viime vuonna Suzukilla ei ajettu yhtään palkintopallipaikkaa, nyt niitä on tullut yhteensä seitsemän, kun Alex Rinskin on vieraillut kolmesti podiumilla.
Rins on MM-sarjassa kymmenes neljä pistettä tallikaveriaan perässä.

Hyvistä esityksistä huolimatta Iannone joutuu tekemään tilaa Moto2:sta nousevalle Joan Mirille, Iannone siirtyy tällä kaudella heikosti menestyneelle Aprilialle.

“En tiedä, enkä tule koskaan ymmärtämään, miksi minut haluttiin pudottaa. Kausi 2017 oli kamala, mutta tämä kausi on ollut täysin toisenlainen, etenkin sen jälkeen, kun saimme pyörään osia, mitä minä olin halunnut. Myös Rins on ajanut sen jälkeen paljon paremmin”, Iannone ihmettelee Autosportille.

”Olen tästä todella pahoillani, sillä olemme kasvaneet ja parantaneet niin paljon tämän kauden aikana. Vieläkin parannettavaa on paljon, mutta enää ei ole minun tehtäväni pohtia, mihin suuntaan seuraavaksi tulisi mennä. Nyt ajelen vain viikonloput ja keskityn omaan tekemiseeni. Jos olisin saanut jatkaa, olisimme pystyneet parantamaan varmasti myös ensi kaudella.”

Iannone on saanut paljon kritiikkiä erityisesti Suzukin lähettiläältä Kevin Schwanzilta, mutta hän kiistää, että tiimin kanssa olisi ollut ongelmia.

”Tämän kauden aikana olemme kasvaneet selkeästi yhteen, välit kaikkien kanssa ovat koko ajan parantuneet. Vaikka jotkin kilpailut olisivat voineet mennä paremmin, olemme olleet hyvin yhtenäinen ryhmä. Olen toki ollut aika monesti hyvin vaativa, olen kuljettaja, joka haluaa voittaa ja vaatii siksi tiettyjä asioita. Mielestäni voin olla tyytyväinen siihen panokseen, minkä olen Suzukille antanut”, Iannone sanoo.
 

Uusin numero