Andrea Doviziosolta mystinen lausunto Valencian avaustesteistä: ”Löysimme jotakin hyvin mielenkiintoista”

Ducatin vuoden 2019 pyörä on vasta hyvin aikainen kehitysversio. Dovizioso ajoi uudella pyörällä keskiviikkona. 32-vuotias italialaiskuski oli ajoissa toiseksi nopein vain 0.133 sekuntia Maverick Vinalesia hitaampana.

Tuloksia mielenkiintoisempia olivat Dovizioson lausunnot testien jälkeen.

”Löysimme keskiviikkona jotakin todella mielenkiintoista. Löydös oli hyvin selkeä, sillä otimme tiettyjä osia välillä pois ja sitten laitoimme ne takaisin. Tämä on hyvin mielenkiintoista, mutta meidän on päästävä testaamaan pyörää myös eri radoilla. ”, Dovizioso sanoi.

Siihen tarjoutuukin tilaisuus jo ensi viikolla, kun toiset testit ennen talvitaukoa pidetään Espanjan Jerezissä.

”Se mitä nyt yritämme, on hyvin hankalaa, ei ole helppoa ymmärtää kaikkia eroavaisuuksia. Meidän pitää pian tehdä päätöksiä uuden pyörän suhteen. Palaute on nyt erityisen tärkeää. On todella hyvä, että pääsemme testaamaan pian samaa asiaa uudelleen toiselle radalle”, Dovizioso pyöritteli kryptisesti.

Itse testiaikoja Dovizioso kuitenkin vähätteli.

”Kuten aina, näillä testeissä ajetuilla ajoilla ei ole mitään merkitystä. Ja tämä pätee jokaisiin testeihin. Ehkä vain Qatarin viimeisten testien ajoilla juuri kauden alla on hiukan isompi painoarvo. Hyvä esimerkki on Valentino Rossi. Hän oli ennen tämän kauden alkua testiajoissa todella kaukana, mutta taistelikin silti aivan MM-sarjan kärkipaikoista ja oli kolmas.”
 

Uusin numero