Andrea Dovizioso voittoon tasaisessa MotoGP-avauksessa

Paalulta lähtenyt Johann Zarco piti pintansa startissa, vaikka Hondan Marquez ja Dani Pedrosa ahdistelivat. Marquez kävi kärjessä avauskierroksen lopussa, mutta Zarco nousi uudelleen ohi. Rossi nousi hienosti kolmanneksi, kun taas hänen tallikaverinsa Maverick Vineles jäi tappelemaan jälkipäähän.

Etukäteen Ducatin uskottiin olevan todella vahva, mutta Dovizioso ja Jorge Lorenzo aloittivat vaisusti. Viiden kierroksen kohdalla he olivat sijoilla kuusi ja 11.

KTM:n ruuduista 20 ja 22 lähteneet Bradley Smith ja Pol Espargaro nousivat hiukan sijoille 15 ja 18.

Rossi ohitti kierroksella viisi Marquezin ja nousi jo toiseksi. Sen jälkeen ajeltiinkin pitkään siistissä jonossa, kärjessä kahdeksan pyörää oli ihan samassa nipussa; ja tuossa joukossa oli peräti seitsemän eri tiimin kuljettajaa. Valentino Rossi yritti nousta kärkeen kierroksella 10, mutta se kostautui ja Marquez sekä Dovizioso pääsivät ohi. Seuraavalla kierroksella Dovizioso nousi jo kakkoseksi. Ducatin pääsuoran kiihtyvyys on tällä hetkellä muihin verrattuna huikea.

Kierroksella 12 Suzukin kuudentena ajanut Alex Rins ja Ducatin Jorge Lorenzo kaatuivat.

KTM:llä ei häävisti sujunut, Pol Espargaro keskeytti kuusi kierrosta ennen maalia, Smith ajoi sijalla 19.

Kärjessä Dovizioso ja Marquez ohittivat Zarcon viisi kierrosta ennen maalia, saman teki pian Rossi. Kaksi kierrosta myöhemmin myös Cal Crutchlow. Kärkikolmikko alkoi hivuttautua hiukan irti muista.
Viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa Marquez yritti vielä ohi, mutta Dovizioso pystyi paremman ajolinjansa vuoksi kuittaamaan ja otti avausvoiton. Marquez oli kakkonen ja Rossi kolmas.

Zarco putosi lopulta jopa kahdeksanneksi, kun taas Yamahan Maverick Vinales nousi komeasti kuudenneksi.

KTM:n Bradley Smith oli kilpailun kolmanneksi viimeinen maaliin tulija eli 18:s. Ero kärkeen oli yli puoli minuuttia.

Jos odotettiin tasaista kilpailua, sellainen todellakin nähtiin. Pitkään peräti kahdeksan kuljettajaa ajoi nipussa ja maalissakin seitsemän parasta oli alle viiden sekunnin sisällä.

Voittaja Dovizioso nousi kärkeen melko kaukaa, ei ihme, että hän oli erittäin tyytyväinen voittoonsa. Lopussa hän piti väkisin maailmanmestari Marquezin takanaan.

”Tämä oli meiltä täydellinen viikonloppu ja täydellinen kilpailu. Oli tosi tasaista. Vaikka startti oli heikko, pidin pään kylmänä ja nousin pikku hiljaa. Onnistuin säästämään rengasta kisan alkupuolella. Lopussa homma sujui hyvin. Tiesin, että Marc vielä yrittää jotakin, mutta pidin ajolinjani”, 31-vuotias italialainen sanoi.

Marc Marquez taisteli tapojensa mukaan aivan viimeiseen asti, mutta nyt se riitti vain kakkostilaan.

”Annoin kaikkeni. Tämä on minulle yksi vaikeimmista radoista. Menin välillä jopa yli limitin, ja yritin vielä ohitusta, mutta Dovi oli parempi tänään. Tavoite oli palkintopalli, joten olen erittäin iloinen”, Marquez sanoi.

Rossi ei hänkään itkeskellyt kisan jälkeen, päinvastoin.

”Olen hyvin tyytyväinen, tämän vuoden pyörä tuntuu paremmalta kuin viimevuotinen. Odotan tältä kaudelta nyt enemmän kuin viime kaudelta. Marquez ja Dovizioso ovat meitä nopeampia vielä ja sain tehdä kovan työn pitääkseni kolmospaikan”, Rossi sanoi.
 

Uusin numero