Andrea Dovizioso myöntää viime kauden virheet: ”Kaikki palaset eivät olleet kohdillaan ja teimme virheitä”

2017 Dovizioso vei mestaruustaistelun Marc Marquezia vastaan kauden viimeiseen kilpailuun. Kauden 2018 seitsemästä ensimmäisestä kilpailusta kuitenkin niin Jerez, Le Mans kuin Barcelonakin päättyivät nurmikon puolelle ja keskeytykseen.

Ne veivät jo käytännössä mahdollisuudet maailmanmestaruuteen, joka varmistui Marquezille laskennallisestikin, kun Dovizioso kolaroi Motegissa.

Kauden yhdeksästä viime kilpailusta Dovozioso voitti kolme, oli kahdesti toinen ja kahdesti kolmas.

“Näen näin jälkikäteen kauden hyvin positiivisena. En halua stressata kauden negatiivisilla asioilla, koska ne lopulta johtivat siihen, miten hyviä olimme loppukauden aikana. Vaikka olisimme tehneet viime kaudella kaiken täydellisesti, olisi ollut vaikea voittaa Marcia ja Hondaa. Kun vastustaja on parempi, se pitää rehdisti myöntää. Tiedämme hyvin, ketä vastaan taistelemme”, Dovizioso sanoo.

Italialaisen mukaan alkukauden vaikeudet olivat kuitenkin vahvassa roolissa loppukaudesta.

”Kun kaikki meni pieleen ja keskeytyksiä tuli, jouduimme ajattelemaan asioita uudella tavalla. Valitsimme hiukan toisenlaisen tien ja se teki meistä erittäin kilpailukykyisiä. Joitakin asioita voi toki myös katua, mutta en ole halunnut koskaan murehtia sellaisia asioita liiaksi.”

Yksi niistä asioista oli se, että Ducatin tiimi ei ollut alkukaudesta lähellekään täydellisessä iskussa. Ei, vaikka kauden avauskilpailussa Qatarissa voitto tulikin.

”Oma vahvuuteni on aina ollut tasainen suorittaminen. Sen kanssa ei juuri tarvitse töitä tehdä. Viime kauden alussa meillä ei ollut kuitenkaan vielä kaikki palaset kasassa tiiminä. Teimme virheitä ja jäimme siksi valtavan kauas maailmanmestaruudesta”, Dovizioso sanoo.

Kauden jälkeiset testit Valenciassa ja Jerezissä olivat 32-vuotiaan Dovizioson mielestä hänen Ducati-aikakautensa parhaat.   

”Vaikeudet tekivät meistä vahvemman ja nyt olemme valmiit tulevaan kauteen. Loppukaudesta olimme paremmassa iskussa kuin koskaan. Olen erittäin ylpeä kaikista kavereista, joiden kanssa nyt teemme töitä ollaksemme ensi kaudella heti alusta todella vahvoja.”
 

Uusin numero