Andrea Dovizioso ihmettelee Ducatin romahtamista: ”En ymmärrä, mistä oli kyse”

Doviziosolle kuudes sija oli kauden toiseksi huonoin niistä kilpailuista, missä hän on maaliin tullut. Vielä ennen kilpailua näytti hyvältä; Dovi oli ykkösharjoituksen nopein, tosin sateen riivaamassa aika-ajossa hän oli vasta viides.

Kilpailussa Dovizioso oli parhaimmillaan neljäs, mutta Alex Rins, Dani Pedrosa ja Maverick Vinales ohittivat hänet. Lopulta Valentino Rossin kaatuminen nosti hänet kuudenneksi. Ero voittaja Marc Marqueziin oli peräti yli 11 sekuntia.

Dovizioso ei osannut sanoa, mistä romahdus johtui.

”Meidän on käytävä tarkkaan läpi, miksi näin kävi, itse en ymmärrä lainkaan, mistä oli kysymys. Harjoituksiin verrattuna vauhti putosi kilpailussa dramaattisesti. Ehkä jokin oli pielessä. En halua vielä spekuloida mikä, koska emme sitä varmuudella tiedä”, Dovizioso sanoi.

”Heti alussa oli hankalaa. Jarrutuksissa oli vaikeuksia, niin myös kiihdyttämisessä mutkista. Oli yritettävä jopa muuttaa omaa ajotyyliä, mikä oli hyvin outoa. Kierrosajat olivat kehnoja. Harjoituksissa ajelin kuluneella renkaalla noin 2.00 aikoja, mutta kilpailussa oli hankaluuksia ajaa edes 2.01,5-kierroksia. Keli toki muuttui, kun kilpailun aikana paistoi aurinko, mutta tuskin se kaikkea selittää. Ero harjoitusajoissa ja kilpailuvauhdeissa oli meillä suurempi kuin muilla, tämä oli todella surkea kilpailu meiltä”, italialainen tilitti.

Doviziosolta kysyttiin, olisiko syynä voinut olla viallinen eturengas.

”Haluaisin tietysti ajatella niin, mutta mitään varmuutta asiasta ei ole. Meidän pitää nyt tutkia kaikki tarkkaan ja ymmärtää, mistä oli kyse. Jatkossa on pystyttävä toimimaan eri tavalla, jos jonkin selkeän syyn löydämme.”

Joka tapauksessa kuutossijakin riitti varmistamaan Doviziosolle MM-sarjan kakkospaikan, kun Valentino Rossi keskeytti lopussa johtopaikalta.

”Olen onnellinen kakkossijan varmistumisesta. Valentino ajoi mahtavan kilpialun ja hänen vauhtinsa oli hurja. Hän teki kuitenkin virheen, mikä varmisti minulle kakkospaikan. Meille tuli tällä kaudella liikaa keskeytyksiä, Brnon kilpailusta alkaen vauhtimme oli kuitenkin erinomainen. Olen kokonaisuutena ihan tyytyväinen siihen, kuinka tiimi on toiminut tällä kaudella. Marc Marquez on vain ollut hiukan nopeampi koko ajan. On jatkettava vain hyvän työn tekemistä, että olisimme ensi kaudella vielä nopeampia”, Dovizioso sanoi.
 

Uusin numero