Andrea Dovizioso ei paljon Austinista odota: ”Tämä on meille erityisen hankala”

Kuitenkin moni muu MM–taistelun ennakoiduista kärkinimistä menetti Argentiinassa vielä enemmän pisteitä, joten italialaisen tilanne on ihan hyvä, kun viikonloppuna ajetaan Yhdysvaltain GP. Hän on ainoastaan kolme pistettä perässä sarjaa johtavaa Cal Crutchlowia.

Marc Marquez on Doviziosta jo 15 pisteen päässä ja Valentino Rossi 19 pisteen päässä.

”Argentiinassa kuudeskin sija vaati jo tuuria. Vaikka tulos ei ollut hyvä, se oli hyvä MM-taistelun kannalta. Kolme kovaa vastustajaa Marquez, Rossi ja Dani Pedrosa jäivät kaikki ilman pisteitä”, Dovizioso sanoo.

Enemmän miestä huolettaakiin Desmosedicin ongelmat mutkissa – Austinissa niitä on peräti 20 kierroksella.

”Onhan se huono tilanne, kun tiedämme jo ennalta, että tämä Austinin rata tulee olemaan meille erityisen hankala. Kun mutkan keskivaiheilla pitäisi alkaa kasvattaa vauhtia, meillä on ongelma.

Dovizioso vältteli kysymystä Marquezin ja Rossin välisestä kahinasta Argentiinasssa – kuten hän on tehnyt tähänkin asti.

”En halua puhua heidän välisistä asioistaan. Mutta kyllähän Marc teki virheitä, hän olisi voinut selvitä noista tilanteista, mutta taktiikka ei toiminut”, Dovizioso tyytyi toteamaan.

Austinin radan pomppuisuutta on pyritty korjaamaan, mutta Doviziosolla on yhä epäilyksiä.

”Tämä on hieno, mutta samalla vaativa rata. Viime vuonna pomppuja oli paljon, mutta ilman niitäkin rata on renkaille tosi haastava. Ne tulevat nousemaan avainrooliin täällä. Me tiedämme tarkkaan heikkoutemme ja vahvuutemme, joten sikäli pääsemme valmistautumaan kilpailuun hyvin. On tehtävä rajusti töitä heti ensimmäisestä harjoituksesta alkaen.”

Dovizioson paras sijoitus Austinissa on kakkossija vuonna 2015, viime kaudella hän oli täällä kuudes.

Uusin numero