Amerikkalainen Patricia Fernandez on nopein naiskuljettaja ratamoottoripyöräilyssä

32-vuotiaan Fernandezin työmaina road racingissä ovat kilparadat eri puolilla maailmaa.

”Eniten ajan kotimaani USA:n moottoriradoilla, mutta Britanniassa ja Irlannissa ajan katuratakilpailuja.

Patricia kertoi, että hän oli valmistautunut paremmin kuin koskaan elokuun alkupuolen Ulster GP:hen ja hänen tavoitteensa oli olla kisalähtöjen päätyttyä kaikkien aikojen nopein naiskuljettaja.

”Tavoitteeni onnistui, ja nyt minulla on naiskuljettajien maailman keskinopeusennätys. Saarivaltakunnassa kilpailen paikallisessa Magic Bullet Racing –tiimissä. Näin oli minulle helpompaa. Tehtäväni oli vain saapua ajoissa paikalle. Tiimin pojat hoitivat hienosti pyörät aina valmiiksi”, Fernandez selvitti.

Patricia Fernandez ajoi Ulster GP:ssä ensimmäisen kerran vuonna 2014. Viime vuonna hän ajoi Kawasaki ZX10R –pyörällään uuden Dundrod-radan naiskuljettajien keskinopeusennätyksen: 119,671 mailia tunnissa. Ja nyt aika parani, vaikka kisaviikon olosuhteet sään suhteen olivat vaikeat.

Tämän vuoden Ulster Grand Prix –kisoissa Patricia Fernandez osallistui kolmeen luokkaan. Supersportin ensimmäisessä kilpailussa hän oli sijalla 15. Toisessa Supersportin kilpailussa Patricia oli sijalla 27. Sateen takia lyhennetyissä Superbike-luokan lähdöissä hän oli sijoilla 31 ja 27.

”Ajamalla road racingia elän unelmaani. Voisin tehdä jotain muutakin, mutta tämä on sitä, mitä haluan tehdä. Ajaminen vaatii myös kovaa fyysistä ja henkistä kuntoa. Kyllä sen jokainen ajaja tietää. Harjoittelen tosi paljon”, Patricia vakuuttaa.

Pääosin Fernandez ajaa kotimaassaan USA:ssa Superstock 600 –kisoja ja hänen kotipaikkansa on Oklahoman Tulsassa.

”Kun tulen katuradalle, lähtökohtani on erilainen kuin mennessäni moottoriradalle. Kunnioitan katurataa, ja kunnioitan myös riskejä, joita meillä on niillä ajaessamme. Kun olen ajanut Ulster GP:tä, joka vuosi opin uutta. Se on hieno puoli tässä työssä”, Patricia Fernandez sanoo.

Patricia rahoittaa merkittävässä määrin ajamistaan fanituotteiden myynnillä. Hän paljastaa, että suosituin myyntituote on hänen bikinikuvansa.
 

Uusin numero