AllRight Dirt Camp -enduroleirillä nautittiin Salmisen opeista


Maasto Erkylän lukot rata-alueella vaihteli pehmeästä mäkisestä pehmeästä maastosta, perinteiseen suomi-endurometsään ja jopa extremetesti-henkiseen kivikkoon, mikä tarjosikin mainiota vaihtelua ajorasteille.

Alueella saattoi aistia myös historian lehtien havinaa, sillä eräällä rastilla ajettiin osittain Hyvinkään vanhan motocrossradan päällä. Erkylän lukot on yksityisaluetta ja normaalisti yleisöltä suljettu, joten leiri oli kuljettajille siinäkin mielessä ainutlaatuinen kokemus.

Lisäksi MP-Racing ja Scuderia Fiat Husqvarna Team oli tuonut leirille koeajettavaksi 2013 Husqvarna motocross- ja enduromalleja, joita leiriläiset ja median edustajat pääsivät kokeilemaan pitkin päivää ajorasteilla.

Salmisen silmä
on pettämätön

– Kaiken kaikkiaan hyvä ja onnistunut leiripäivä. Pääsimme ajamaan pitkän päivän kuluessa paljon ja ehdin siinä samalla selvittää mahdollisimman monipuolisesti tärkeiksi katsomiani asioita, luonnehti YOKO-ajovarusteissa kilpaileva Salminen.

Salminen painotti päivän aikana perusasioita. Vauhti oli tässä vaiheessa vielä toissijainen seikka.

– Keskityn aina tällaisissa vastaavissa koulutustapahtumissa ensisijaisesti oikeaan ajotyyliin ja -tekniikkaan. Siitä se kaikki lähtee.

Kiireinen enduroammattilainen pyrkii raivaamaan kalenteristaan aina tilaa koulutustapahtumille.

– Pidän näistä tilaisuuksista ja teen niitä todella mielelläni. Sain itsekin aikoinani paljon hyvää oppia ja vinkkejä. Jaan niitä nyt auliisti eteenpäin, kertoo Salminen.

Husqvarnalla kilpaileva Salminen taistelee jälleen tälläkin kaudella tiukasti MM-mitalista. Mitalin värit ratkeavat viimeistään 20.-21. lokakuuta Ranskan Brignolesissa.

Ranskan MM-päätöstä edeltävät viikon välein ajettavat Ruotsin ja Suomen MM-osakilpailut. Karlsborgissa pisteistä taistellaan 25.-26. elokuuta ja Heinolassa syyskuun vaihteessa.

Salminen on E2-luokan MM-pisteissä kolmantena.

Uusin numero