Alex Rins kantaa nyt päävastuun Suzukilla: “Olen varma, että hän on jo nyt valmis johtavaan rooliin”

Monen hämmästykseksi Suzuki laittoi kokeneen Andrea Iannonen hyllylle ja otti tilalle Joan Mirin Moto2:sta. Tiimipäällikkö Davide Brivio uskoo vahvasti, että nuoresta iästään huolimatta Rins pystyy ohjaamaan Suzukin kehitystyötä oikeaan suuntaan – syytä onkin, sillä myös siinä työssä viime kaudella viidesti podiumille ajanut Rins on nyt johtavassa roolissa.

”Jo talvella 2017-2018 Alex teki todella paljon itsenäisiä ratkaisuja pyöränsä osien suhteen. Testasimme silloin runkoa ja moottoria sekä lukuisia muita osia. Alex ja Iannone saivat kummatkin omansa”, Brivio sanoo.

”Se, mitä settiä Alex käytti viime kaudella, oli täysin hänen oma valintansa. Huomasimme, että hän on erittäin tarkka ja hyvä ymmärtämään, mistä hän pitää ja mitä hän tarvitsee. Olen varma, että hän on valmis johtavaan rooliinsa, koska hän teki työnsä sen roolin vaatimalla tavalla jo tänä vuonna.”

Apunaan Rinsillä on toki myös Suzukin testikuljettaja Sylvain Guintoli.

”Uskon, että etenkin aluksi hänestä on paljon apua Alexille, on varmasti mukava saada vahvistusta ja tuplatarkistuksia omille näkemyksilleen toiselta kuljettajalta”. Brivio sanoo.

Viides sija MM-sarjassa 169 pisteellä oli Rinsiltä toisella MotoGP-kaudellaan upea suoritus.

”Olemme häneen todella tyytyväisiä, sillä hän on parantanut kilpailu kilpailulta. Hän oppii ja kasvaa koko ajan. Lisäksi Alex on erittäin nopea. Hän oli kauden aikana todella monissa kilpailuissa aivan kärjen vauhdissa”, Brivio kehuu.

Brivio uskoo vahvasti myös tiimin rookie-kuljettajaan, 21-vuotiaaseen Joan Miriin. Espanjalainen voitti toisella kaudella Moto3-mestaruuden ja oli ensimmäisellä Moto2-kaudellaan kuudes. Kaverin nousu kohti huippua on ollut salamannopeaa.

”Uskon, että Joan Mir tulee nousemaan huippunimeksi nopeasti. Ensimmäinen vuosi on hänelle kuitenkin opettelua siitä, miten MotoGP-pyörällä pitää ajaa. Kun hän pääsee sinuiksi pyörän kanssa, on aika alkaa miettiä, mitkä osat ovat itselle niitä sopivimpia. Hän on erittäin lahjakas kuljettaja, jolla on potentiaalia vaikka miten hyviin tuloksiin, mutta sen aika ei ole vielä ensi kaudella”, Brivio sanoo.

”Avauskaudella pitäisin parhaana sitä, että hän seuraisi Alexin valintoja ja luottaisi niihin. Uskon, että kuten Maverick Vinales (Suzukilla 2015 ja 2016) myös Joan Mir tulee nopeasti löytämään oman tiensä ja tapansa toimia kehittyäkseen.”
 

Uusin numero