Alex Rins: “Ensimmäinen voittoni on vain ajan kysymys”

Rinsin kausi on ollut ylä- ja alamäkeä, Argentiinassa hän oli kolmas, mutta sen jälkeen alkoivat suuret ongelmat, kun ajettiin radoilla, joissa Rins ei viime kaudella pystynyt loukkaantuneena ajamaan.
Juuri Assenissa hän palasi radalle viime kaudella. Nyt hän ajoi ehkä uransa parhaan kilpailun.

”Qatarista alkaen olemme olleet erittäin hyvässä vauhdissa jokaisella radalla. Olen pystynyt ajamaan kärjessä lähes joka kilpailussa, mutta olen tehnyt pikku virheitä tai kaatunut. Nyt yritän pysyä tyynenä joka kilpailussa. Se onnistui Assenissa hienosti, ja Suzuki toi meille sinne uuden nopeamman moottorin. Se auttoi minua etenkin suorilla”, Rins sanoo.

“Kaikki seuraavat radat ovat meille oikein hyviä. Yritän antaa joka kilpailussa kaikkeni. Meillä on uusi moottori ja uusi hiilikuiturunko, minulla on nyt täysi luotto pyörään.”

”Kokemusta karttuu lisää koko ajan ja minulla on sellainen tunne, että ensimmäinen voitto tulee aika pian”, Rins sanoi.

Lisää itseluottamusta Rinsille antaa sekin, että hän ohitti kilpailussa Marc Marquezin.

”Se oli mahtavaa. Pari kierrosta ennen kuin ohitin Marcin, huomasin hänen olevan todella vahva mutkissa. Minulla oli kuitenkin mainio olo ja ajattelin, että miksi en yrittäisi. Lopetin jarrutuksen hiukan aikaisemmin ja onnistuin ohittamaan hänet. Seuraavalla kierroksella hän ohitti minut, mutta mietin jo silloin, että tästä tulee mahtavaa kilvanajoa.”

Rins oli kisan lopussa kolmantena, mutta pystyi ohittamaan Yamahan Maverick Vinalesin viimeisellä kierroksella.     

”Hänen ja myös Andrea Dovizioson ohittaminen oli aivan upeaa. Tästä kilpailusta jäi todella hyvä maku suuhun”, Rins iloitsi.
 

Uusin numero