Aleix Espargaro Apriliasta: ”Se on miljoonan dollarin kysymys”

Lowes tuli Aprilialle 2017 oltuaan Moto2:ssa koko ajan kärkipäässä. MotoGP:ssä hän kuitenkin jäi täysin Espargaron jalkoihin; sillä kaudella Espargaro pesi MM-pisteissä tallikaverinsa 64-5 ja aika-ajoissa 15-1.

Lowes saikin lähteä ja tilalle tuli kokenut Scott Redding. Hän on hävinnyt tallikaverilleen kauden kaikki seitsemän aika-ajoa, MM-pisteissä eroa ei sen sijaan ole kuin neljä, kun Espargaro on joutunut keskeyttämään kilpailun tällä kaudella jo neljästi.

“Tämä ja viime kausi ovat olleet hyvin outoja. En oikein tiedä, mitä Samille ja Scottille tapahtuu. Minulla ei ole siihen vastausta, molemmat ovat todella kovia kuljettajia”, Espargaro ihmettelee.

”Sam oli hyvin nopea, Scott ajoi puolestaan Ducatilla viime kaudella erittäin kovaa. Aprilia ei ole toki helppo pyörä ajaa. Miksi, se onkin miljoonan dollarin kysymys.”

”Ehkä ongelmat ovat johtuneet juuri siitä, että verrattuna Ducatiin, Moto2-pyöristä puhumattakaan, Aprilia on todella erilainen ajaa. Mutkien keskiosassa on oltava todella nopea ja jarrutettava hyvin myöhään. Tällä ajaminen on kuin 250-kuutioisella. Meiltä puuttuu jonkin verran tehoja ja pyörä on hiukan raskas suunnanmuutoksissa”, Espargaro selventää.

Espargaro pidensi hiljattain sopimustaan Aprilian kanssa. Hänen tallikaverikseen Reddingin tilalle 2019 ja 2020 tulee Andrea Iannone.

“Meillä on nyt vahvin Aprilian tiimi kasassa koskaan. Andrea on nopea ja erinomainen kuljettaja. Mutta niin ovat myös Sam Lowes ja Scott Redding. Mutta katsotaan, jos Andrea ei saa tähän pyörään vauhtia, niin silloin on pysähdyttävä miettimään, mitä olemme tehneet väärin”, Espargaro sanoi,
 

Uusin numero