Alavudella hyvää vääntöä kesäisessä säässä

MXATV SM-osakilpailu oli tiukkaa kilpaa Siilinjärven Vesan Lasse Ruotsalaisen ja Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden kaksikon Jani Tanhuanpään ja Olli Koskelan kesken.

Ensimmäisessä erässä Koskela ampaisi kärkeen ja piti paikkaa ruutulipulle asti, toiseksi erässä ehti Ruotsalainen ja kolmanneksi Tanhuanpää.

Myös toinen erä alkoi Koskelan komenossa, kun hän otti taas startin nimiinsä. Johtosija vaihtui kuitenkin pian Koskelan sammutettua ajokkinsa, tämän johdosta hän menetti monta sijaa. Kärkeen siirtyi Lasse Ruotsalainen, joka piti paikkansa maaliin asti. Tanhuanpää ajoi hyvällä varmuudella kakkoseksi ja huiman nousun tehnyt Koskela nousi lopulta kolmanneksi.

Yhteistuloksen ykkönen oli Ruotsalainen, Koskela toinen ja Tanhuanpää kolmas.

ATV-veteraaneissa yleiskilpailun voitti Jani Saarinen Vantaan Moottorikerhosta, Teemu Savolainen Heinolan moottorikerhosta oli toinen ja Jouni Tägtström Quard Racing Finlandista kolmas.

MXSV SM-osakilpailussa kisaerät menivät kaksikoille Jani Aronen/Lari Kunnas ja Roy Lindgren/Jussi Veräväinen.

Toisen erän voittajapari viiletti kärjessä myös avauserässä muutaman kierroksen ajan, mutta vauhdikas kaatuminen pudotti heidät kakkospaikalle.

Juha Tuominiemi/Marko Dammert oli päivän kolmanneksi eniten SM-pisteitä kerännyt kilpailijapari. Luokan kärkikolmikot olivat kauden aikaisempien kisojen tapaan selvästi muita nopeampia.

Yhteistuloksissa ensimmäiselle sijalle tulivat Jani Aronen/Lari Kunnas, toiselle sijalle Roy Lindgren/Jussi Veräväinen ja kolmannelle sijalle Juha Tuominiemi/Marko Dammert.

Nuorten MXJ Suomen Cup–luokan molemmat erät tarjosivat hyvää motocrossviihdettä. Avauserässä Jalasjärven Moottorikerhon Joel Latvala ja Matias Latvala kävivät kovan kamppailun erän voitosta, jonka Joel Latvala kuittasi nimiinsä.

Toisessa erässä Matias Murto Karkkilan Moottorikerhosta ampaisi kärkeen, perässään molemmat Latvalat. Ruutulipulla ensimmäisenä oli Matiaksista Murto, toisena Latvala ja kolmantena hienon nousun tehnyt Jämsän seudun Moottorikerhon Roni Kytönen.

Luokan kokonaistuloksissa voittaja oli Matias Latvala, Joel Latvala oli toinen ja Jere Ranta kolmas.

Kansallisessa veteraaniluokassa molempien kisaerien voitot kirjattiin Hyvinkään Moottorikerhon Lari Lehtiölle. Lehtiö voitti kokonaiskilpailun, jossa toinen oli Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Tommi Laine ja kolmas oli järjestävän seuran  Jouni Rajalampi.

Sunnuntaina Alavudella jatketaan SM-Motocrossin merkeissä, kun kisaluokat MXC/A, MX2 ja pääluokka MX1 jatkavat tiukkaa kilpakauttaan Murronnevan raskaalla hiekalla.
 

Uusin numero