Aki ja Niklas Ajo valmiina kauteen

Ajo Motorsport aloittaa kilpailukauden 2017 MotoGP-sarjassa kahden samankuosisen tiimin kanssa. Tämä on teettänyt tiiminvetäjälle, Aki Ajolle paljon työtä.
”Työtä on ollut paljon, mutta kauteen lähdetään positiivisin odotuksin”, kuvaili Aki Ajo Losailin varikkoboxissa seuratessaan Moto2-luokan rookie-pilotti Brad Binderin kuivaharjoittelua.

”Uusi tiimi ja uusi layoutti teetti työtä, mutta silti kerkesin ajamaan jäärataa 27 päivää”, kehui Ajo.

”Viime syksynä loukkaantunut Bradin käsi leikattiin vielä tammikuussa ja kaveri ajaa melkein yhdellä kädellä. Kun katsotaan vain testien sijoituksia, näyttää miehen tilanne pahemmalta, mitä kierrosaikoja vertailemalla”, vastasi Ajo Binderin vauhtia käsitelleeseen kysymykseen.

Ajo Motorsport on alkavalla kaudella KTM.n tehdastiimi sekä Moto 3-, että Moto 2-luokissa. Pikkuluokassa Red Bull KTM Ajo-tiimin väreissä ajaa Niccolo Antonelli ja Bo Bendsnyder. Isommassa Moto kakkosissa KTM-runkoista ajopeliä vievät Moto kolmosten hallitseva mestari Brad Bindr ja paluun Ajon tiimiin tehnyt Miquel Oliveira.

20172403113914.jpg?itok=tgldqb3T

Niklas Ajo oli vuoden sivussa MotoGP-varikoilta, mutta tällä kaudella Ajo junior huolehtii Saxoprint Peugeot tallissa aloittavan Rookie-pilotti Patrik Pulkkisen kisainssinä. Sitten aktiiviajovuosien pulskistunut Niklas ei tiimin rookielle paineita luo.

”Ollaan tyytyväisiä, jos ei viimeisiä olla”, sanoi Ajo.

”Opettelemassa täällä ollaan ja pikkuhiljaa kasvatetaan vauhtia kokemuksen myötä.”

20172403113928.jpg?itok=I7wAyPZ0

MotoGP-sarjan pikkuluokan konkari ja rookie samassa kuvassa. Italialainen kuumakalle Romano Fenati kuuluu Moto kolmosten konkareihin ja jäätävän rauhallinen suomalaisnuorukainen Patrik Pulkkinen puolestaan on sarjan nuorin. Saxoprint Peugeot-tallissa ajava nuorukainen täytti kauden alla vaadittavat 16 vuotta.

Uusin numero