Aki Ajosta Moottoriliiton jääratalajiryhmän päällikkö: ”Suuri intohimo lajiin”

Jääradan SM-kausi pyörähtää käyntiin Seinäjoelta 10. helmikuuta uuden lajipäällikön johdolla. Tuon pestin otti vastaan MotoGP-areenoilta paremmin tunnettu, mutta itsekin intohimoisesti jääratoja kiertävä Aki Ajo.

”Ratamoottoripyöräily on mulle ammatti, mutta jäärata on suuri intohimoni. Mulla on valtava palo siihen lajiin ja haluan olla mukana kehittämässä sitä eteenpäin”, Ajo perustelee päätöstään hypätä uusiin saappaisiin.

Ajo osallistui viime kaudella muutamien osakilpailuiden veteraaniluokkaan ja menestyi niissä hyvin.

”Aika paljon on tullut ajettua viime vuosina, tämä on tosi hyvää vastapainoa työlle. Sen verran olen kilpailuhenkinen, että mikäli aikatauluihin sopii, niin saatan johonkin kisaan osallistua myös tällä kaudella, mutta pääasiassa nautiskelen lajin harrastamisesta.”

Tänä vuonna seitsemän osakilpailua sisältävän jääradan SM-sarjan lisäksi Ajon pitää kiireisenä luonnollisesti myös päivätyöt Ajo Motorsportin tallipäällikkönä.

”Loppukausi meni viime vuonna niin hyvin, että siitä voi tulla jopa paineita tähän kauteen. Mutta meidän täytyy olla ammattilaisia ja muistaa, että se on osa meidän työtä, että osataan pitää pää kylmänä.”

Ajolla on myös uusia projekteja ratamoottoripyöräilyn puolella.

”Itse olen henkilökohtaisesti hyvin innokas siitä, että meille tulee junioreiden MM-sarjaan myös Red Bull KTM Ajo -tiimi. Mulle itselleni eniten sydäntä lähellä on, että saa noiden nuorten tosi innokkaiden kavereiden kanssa tehdä työtä. Se on sellainen henkilökohtainen lisä MotoGP-projektien ympärille, mistä saa itse vielä lisää virtaa.”

Jääradan SM-kausi 2018:
  10.02.201 Jäärata-SM – Seinäjoki SM, Suomen Cup, Kansallinen   18.02.2018 Jäärata-SM – Orivesi SM   24.02.2018 Jäärata-SM – Keitele SM   25.02.2018 Jäärata-SM – Kuopio SM   03.03.2018 Jäärata-SM – Saarijärvi SM   04.03.2018 Jäärata-SM – Konnevesi SM   10.03.2018 SM-Jäärata, Joukkue-SM – Kuhmo SM   11.03.2018 SM-Jäärata, Joukkue-SM – Kuhmo SM  
(Teksti: Moottoriurheilu.tv)
 

Uusin numero