Aki Ajon uudelle sensaatiosuojatille povataan komeaa uraa MotoGP:ssä: ”Hänellä on edessään upea tulevaisuus”

Turkkilaisnuorukainen ajoi villillä kortilla uransa ensimmäisen Moto3-kilpailun Ajo KTM:llä ja otti heti vakuuttavan voiton. Jopa MotoGP:n huippukuljettajat arvioivat hänellä olevan kaikki mahdollisuudet MotoGP:n huipulle. Öncüsta tuli samalla kaikkien aikojen nuorin koskaan GP-kilpailun voittanut kuljettaja. Hän rikkoi Scott Reddingin kymmenen vuotta vanhan ennätyksen.

”Se oli jotakin täysin epätodellista. Olot Valenciassa olivat erittäin hankalat, mutta hän hallitsi ne uskomattoman hyvin ilman mitään GP-kokemusta, suoritus oli täysin uskomaton”, sanoi Ducatin Andrea Dovizioso.

”Meillä kokeneilla kuljettajillakin oli isoja hankaluuksia niissä oloissa. Sellaisella kelillä ajatukset alkavat helposti harhailla, eikä se ole koskaan hyvä asia. En tiedä, mitä hänen päässään liikkui kilpailun aikana, mutta hän oli todella nopea alusta loppuun asti.”

Myös KTM:n Pol Espargaro ylisti nuorta lupausta.

”Se kaveri on ihan paras, todella huippu. Olen täysin vakuuttunut, että hänellä on edessään hieno tulevaisuus MotoGP:ssä. Olen superonnellinen, että hän on osana KTM:ää ja Red Bullia. Nuorukainen tulee vielä kasvamaan ja oppimaan paljon, Hän tulee varmasti osoittamaan lahjakkuutensa moneen kertaan ja uskon, että hän voi hyvinkin päätyä juuri KTM:n MotoGP-kuljettajaksi. Olen todella ylpeä siitä, mitä hän on tehnyt ja samalla olen iloinen koko KTM-perheen puolesta”, Espargaro sanoi.
 

Uusin numero