Aki Ajon tiivis yhteistyö jatkuu tunnetun F1-vaikuttaja Tony Fernandesin kanssa

Aki Ajon johtama Ajo Motorsport lähtee uuteen Moto3-luokkaan neljän kuljettajan ja kahden tiimin voimin. Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimissä kilpailevat saksalainen Sandro Cortese, britti Danny Kent ja australialainen Arthur Sissis, sekä AirAsia-SIC-Ajon punavalkoisissa väreissä jo viime kaudelta tuttu malesialainen Zulfahmi Khairuddin.

Fernandes on malesialaisen lentoyhtiö AirAsian pääomistaja. Sepangin ratayhtiö SIC (Sepang International Circuit) puolestaan isännöi Malesiassa ajettavien MotoGP-sarjan ja F1-luokan MM-osakilpailuja.

– Malesialaisten kanssa on ilo tehdä ja jatkaa yhteistyötä. Viime kausi sujui kaikin puolin mallikkaasti ja tuloksellisesti, sillä Khairuddinin kehityksen kanssa mentiin selkeästi eteenpäin, toteaa tallipäällikkö Ajo.

Fernandesin silmäteriin urheilussa F1:n ja MotoGP:n lisäksi lukeutuu jalkapallo. Hän hankki viime elokuussa osake-enemmistön Englannin Valioliigaan nousseesta Queens Park Rangersista. Fernandes osti länsilontoolaisen seuran osakkeet formulapomo Bernie Ecclestonelta ja entiseltä Renaultin F1-tallin johtajalta Flavio Briatorelta.

– Fernandes on monessa mukana ja on ollut hienoa huomata, kuinka innoissaan hän on tästä MotoGP-kuviosta, kertoo Ajo.

Khairuddinin ura
on nousukiidossa

MotoGP-sarjassa vuonna 2009 debytoineen Khairuddinin, 20, ura on kulkenut nousukiidossa.

Khairuddin ajoi toistaiseksi parhaan osakilpailusijoituksensa viime lokakuussa kotiyleisön edessä Sepangin radalla Malesiassa, jossa hän leikkasi maalilinjan 125-kuutioisten luokassa seitsemäntenä.

Fahmi-lempinimeä totteleva 168-senttinen ja 56-kiloinen Khairuddin sijoittui historian viimeisellä piikkiluokan MM-kaudella pisteissä 18:nneksi.

– Pitää muistaa, että Khairuddinilla on vasta kaksi kautta takanaan tällä tasolla. Oppi on mennyt perille ja Fahmi petrasi viime vuonna tuntuvasti suoritustasoaan. Hän malttoi aloittaa GP-viikonvaihteet rauhallisemmin nostaen samalla koko ajan vauhtiaan. Hän oli parhaimmillaan nimenomaan silloin kuin pitääkin, eli kisapäivinä, kehuu Ajo.

Ajo Motorsportin kuljettajat käynnistävät kauden tammikuun lopulla Valenciassa ajettavissa yksityistesteissä. Talliyhdistys IRTA:n ensimmäiset viralliset testit odottavat vuoroaan samalla radalla 8.-10. helmikuuta. Ajo Motorsportin tekninen ryhmä on parhaillaan viimeistelemässä KTM:n Moto3-luokan pyöriä Itävallassa.

MM-sarjan avauskilpailu ajetaan 8. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa.

Uusin numero