Aki Ajon tiimin MM-kärki: ”Ei mitään syytä olla hermostunut”

Sarjaa johtava Salom sivalsi välittömästi perjantain ensimmäisen vapaan harjoituksen pohja-ajan Ricardo Tormon uudella rataennätyksellä 1.40,403. Se toi samalla tullessaan ykkössijan perjantain yhdistetyllä tuloslistalla. Salom teki tasaisen tyylikästä työtä molemmilla harjoitusjaksoilla. Hän ajoi iltapäivällä lukemat 1.40,502.

Salom piti mestaruudesta kamppailevat maanmiehensä Alex Rinsin ja Maverick Vinalesin 0,086 sekä 0,177 sekunnin turvin takanaan. Vinales vaanii Salomia kahden ja Rins viiden pisteen päässä.

– Minulla ei ole mitään syytä olla hermostunut, sillä tämä oli hyvä päivä. Vauhti säilyi hyvällä tasolla myös käytetyillä renkailla iltapäivällä. Olen hyvin iloinen ja rauhallinen. Katsotaan nyt, mitä lauantai tuo tullessaan, mutta kunhan jatkamme työntekoa tähän samaan tyyliin, niin kaikki edellytykset ovat olemassa hyvää aika-ajoon, vahvisti Salom.

Salom tietää, että vauhti kiihtyy ja jännitys kasvaa päivä päivältä kohti sunnuntain h-hetkeä huimisteltaessa.

– Kierrosajat kovenevat tuntuvasti lauantaina. Keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään.

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli jälkimmäisen harjoituksen kaatumisestaan huolimatta seitsemäs ja australialainen Arthur Sissis 18:s. Khairuddinin nopein kierros kulki neljän kilometrin mittaisella radalla ajassa 1.41,539. Sissis kellotti lukemat 1.41,771.

Khairuddin kaatui, kun iltapäivän harjoituksesta oli jäljellä neljä minuuttia.

– Tämä oli minulle kuitenkin onnistunut päivä, sillä ajaminen tuntui todella hyvältä. Pystyin ajamaan tasaisesti hyviä kierrosaikoja. Kaaduin radan kolmannessa mutkassa oman virheen seurauksena. En ole kuitenkaan huolissani siitä. Tilanne on hallinnassa, kertoi Khairuddin.

– Toivon ja uskon, että pystymme parantamaan yhä lauantaina. Teemme pyörän säätöihin pieniä muutoksia ja pyrimme ajamaan kärkeä kiinni. Olen tyytyväinen perjantain sijoitukseen, mutta tiedän, että pystyn alittamaan tämän ajan. Luottamus itseeni ja tiimini on kova, jatkoi Khairuddin.

Sissis kohensi iltapäivällä aikaansa lähes puolella sekunnilla.

– Ei lainkaan huono päivä. Aamu ei kulkenut vielä aivan suunnitelmien mukaan, mutta teimme pyörän säätöihin onnistuneita muutoksia toiseen harjoitukseen. Iltapäivän kova tuuli haittasi monia kuljettajia, mutta pystyin parantamaan tuntuvasti aikaani. Tästä on hyvä jatkaa lauantaina, sanoi Sissis luottavaisena.

 

Uusin numero