Aki Ajon tiimin ässä kärkivauhdissa

MM-pisteissä toisena oleva Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom vastasi perjantain harjoitusten terävimmästä vauhdista.

Salom viimeisteli pohja-ajan 1.59,606 toisen harjoitusjakson viimeisellä kierroksellaan. Aamun harjoitus jouduttiin ajamaan vielä osittain märällä radalla.

– Pyörä tuntui todella hyvältä tänään, mutta parantamiseen varaa riittää aina ja työ jatkuu. Palaaveeramme sen osalta tänään ja katsomme missä pystymme edelleen kohentamaan. Kuiva rata oli iltapäivän harjoituksessa hyvä, mutta emme yltäneet vielä viime vuoden aikoihin. Silloin oli tosin paljon lämpimämpää, joten katsotaan nyt, mitä lauantai tuo tältä osin tullessaan, tuumi Salom.

Red Bull KTM Ajo-tiimin muista kuljettajista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli 13:s ja australialainen Arthur Sissis 21:s. Khairuddinin nopein kierros kulki lukemin 2.01,382, joista Sissis jäi viisi kymmenystä.

– Tämä ei ollut mikään erityisen vaikea päivä, mutta olisi ollut tietenkin hyvä päästä ajamaan enemmän kuivan kelin kierroksia. Nyt meillä oli käytännössä vain yksi sessio aikaa säätää pyörää. Tuntuma oli ihan hyvä ja pystyin pitämään kelpo vauhtia yllä. Teemme lauantaina pieniä muutoksia pyörään ja pyrin parantamaan ajamistani ennen kaikkea radan hitaammissa mutkissa, suunnitteli Khairuddin.

Sissis ei saanut vielä parastaan irti.

– Voin olla kuitenkin tyytyväinen siihen, että pyörä oli hyvä. Ensimmäinen harjoitus oli hankala, koska kostea rata oli alkanut jo paikoittain kuivumaan. Tuollaiset olosuhteet ovat pahimpia. Pääsimme ajamaan iltapäivällä kuivalla radalla ja löysin hyvän fiiliksen. Eihän tuo aika ollut sitä mitä odotin, mutta tiedämme, missä pitää parantaa. Jos olemme onnekkaita ja lauantaina ei sada, niin olen silloin myös nopeampi, lupasi Sissis.
 

Uusin numero