Aki Ajon tiimille Moto3-luokan MM-hopeaa – Kent kuittasi kultaa

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira omasi Valenciassa teoreettisen mahdollisuuden Moto3-luokan maailmanmestaruuteen, mutta suomalaistallista aiemmilta kausilta tuttu britti Danny Kent poimi omansa talteen Leopard-väritteisellä Hondallaan.

Oliveiran ainoa oljenkorsi oli voittaa kauden 18. osakilpailu samalla kun Kent olisi saanut yltää korkeintaan sijalle 15.

Loppukautta hallinnut Oliveira teki sen mitä pitikin, eli viimeisteli komeasti kuudennen voittonsa, mutta alkukautta dominoinut Kent kuittasi tiimikaveri Hiroki Onon erikoisista ahdisteluista huolimatta yhdeksännen sijan ja jälkimmäisen kultakekkerit saivat alkaa.

Oliveira nappasi Valencian finaalin voiton lopulta 0,198 sekunnin erolla Jorge Navarroon. Jakub Kornfeil nousi dramaattisten viimeisten kaarteiden jäljiltä kolmanneksi Romano Fenatin ja Niccolo Antonellin kaaduttua. Kornfeil jäi voittajasta 2,090 sekuntia.

Britit 38 vuoden tauon jälkeen kultakantaan palauttanut Kent tervehti ruutulippua 9,914 sekuntina Oliveiran takana.

– Vihdoinkin! Minulla oli tilaisuus mestaruuteen jo pariinkin otteeseen aiemmin, mutta nyt se on sitten tässä. En hermoillut kisassa ja minulla ei ollut lopulta mitään huolta Onostakaan. Tilanne oli kotrollissa, kertoi Kent.

Oliveira jakoi Kentin tavoin suuret kiitokset tiimilleen.

– Hieno kausi ja aivan mahtavaa työtä tiimiltäni. Tunteet ovat juuri nyt vähän ristiriitaiset, sillä minulla oli pienen pieni mahdollisuus mestaruuteen. Tämä oli kuitenkin hieno voitto viimeisessä Moto3-luokan kisassani.

Tallipäällikkö Ajo sai olla syystäkin tyytyväinen saldoon, vaikka toinen kruunu jäikin saamatta.

– Tietenkin tavoitteena on aina voittaa mestaruus, mutta minusta emme voi olla liian pettyneitä, koska teimme erityisesti kauden toisella puoliskolla mahtavaa työtä. Miguel on esittänyt loistavaa nopeutta ja hän oli ehdottomasti kuuden viimeisen kisan vahvin kuljettaja, painotti Ajo

Kent ja Oliveira siirtyvät ensi kaudella Moto2-luokkaan, jossa he ajavat Leopard Racingin tiimikavereina.

Uusin numero