Aki Ajon tiimille ja Patrik Pulkkiselle pettymys Moto3-finaalissa

Hondan espanjalaiskuljettaja Joan Mir oli tänään kakkonen, hän vei maailmanmestaruuden suvereenin ylivoimaisesti peräti MM-hopean nappasi italialainen Romano Fenati, espanjalainen Aron Canet otti pronssin. Hondalle meni peräti seitsemän ensimmäistä sijaa MM-taulukossa.

”Minulla olisi ollut tänään vauhtia voittoon, mutta jouduin kiertämään hiekalle välttääkseni törmäyksen ja aikaa tuhraantui.  Jouduin ohittelemaan sen jälkeen liian paljon. Mutta tällaista racing on. Minulle jäi kuitenkin Moto3:sta erittäin hyvät muistot”, Mir sanoi.

Kilpailun voitti kolmospaikkaa MM-sarjassa yhä jahdannut Hondan Jorge Martin. Hän oli ylivoimainen, ero Miriin oli maalissa liki neljä sekuntia. Kun Aron Canet ajoi yhdeksänneksi, jäi kolmessa kauden viimeisessä kilpailussa podiumille ajanut Martin MM-pisteissä neljänneksi. Voitto oli Martinin Moto3-uran ensimmäinen.

”Onnistuin päättämään täydellisen viikonlopun täydellisellä kilpailulla. Kaikkien ongelmien ja loukkantumisten jälkeen oli hienoa ottaa uran ensimmäinen voitto kotiyleisön edessä”, Martin kertoi.

Suomalaisittain kilpailu ei ollut kovin kummoinen. Patrik Pulkkinen sai mainion startin ja nousi sijalle 21, mutta varsin pian hän joutui ankariin ongelmiin ja sijoitus oli 29:s eli maaliintulijoista viimeinen. Pulkkisen ura Moto3:ssa päättyy ainakin toistaiseksi tähän.

Aki Ajon KTM-tiimin Bo Bendsneyder oli tänään 12:s ja Niccolo Antonelli 14:s. MM-sarjassa he ottivat sijat 15 ja 18.