Aki Ajon tallin kuljettajat voittivat kaiken kaukomailla

Ajo juhli viikko sitten Malesiassa saksalaisässänsä Sandro Cortesen kanssa riehakkaasti Moto3-luokan historian ensimmäistä maailmanmestaruutta. Sama kaksikko viihtyi kuohujuomasateessa myös kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Phillip Islandin radalla saaden podiumille seurakseen kotiyleisönsä villinneen Red Bull KTM Ajo-tiimin Arthur Sissisin.

Cortese ajoi Australiassa jo kauden viidennen voittonsa. Kolmas sija merkitsi puolestaan Sissisille MM-uran ensimmäistä palkintokorokesijoitusta.

– Ei voi muuta kuin olla todella tyytyväinen. Onhan tämän tiukan kolmen peräkkäisen overseas-kisan saldo erinomainen. Maailmanmestaruus varmistui, Danny (Kent) voitti Japanissa ja Sandro Malesiassa sekä täällä Australiassa. Lisäksi Fahmi (Khairuddin) ja Arthur ajoivat vuorollaan ensimmäiset podiumsijoitukset ja vieläpä kotiyleisönsä edessä, iloitsi tallipäällikkö Ajo.

Cortese janoaa voittoa
vielä Valenciasta

Harjoituksista lähtien Australian GP:n tapahtumia hallinnut paalupaikkamies Cortese tyylitteli ruutulipulle ylivoimaisena ykkösenä. Hän peittosi toiseksi sijoittuneen portugalilaisen Miguel Oliveiran 2,108 sekunnilla.

– Tämä oli tavallaan koko kauden paras viikonloppu tähän mennessä. Minulla ei ollut mitään paineita, vaan sain ajaa koko ajan vapautuneesti ja nautin jokaisesta kierroksesta suosikkiradallani. Omistan tämä voiton tänään syntymäpäiväänsä viettävälle isälleni, kertoi 16 osakilpailussa ainoastaan kaksi kertaa palkintokorokkeen ulkopuolella jäänyt Cortese.

Corteselle tarjoutuu tilaisuus muokata sarjan pienimmän luokan yhden kauden podiumennätystä uuteen uskoon, sillä ajamatta on edelleen perinteinen päätösosakilpailu 11. marraskuuta Valencian radalla Espanjassa.

– Haluan voittaa ehdottomasti myös Valenciassa, julistaa voimiensa tunnossa oleva Cortese.

Vasta toista kertaa Phillip Islandin 4,4 kilometrin mittaisella radalla kilpailleen Sissisin hymy oli myös herkässä sen jälkeen, kun hän kukisti espanjalaisen Alex Rinsin 53 tuhannesosalla väännössä kolmannesta sijasta.

– Ajoitin ohitukseni oikeaan paikkaan ja pystyin pitämään kolmannen sijan, vaikka taistelu olikin todella tiukkaa loppuun asti. Eihän tästä sijoituksesta voi muuta kuin olla hyvin, hyvin iloinen. On hienoa päästä huudattamaan näin upeaa kotiyleisöä, myhäili Sissis.

Red Bull KTM-tiimin menestystä täydensi Kent, jolla hänelläkin oli täydet mahdollisuudet yltää kolmen joukkoon.

Kent leikkasi maalilinjan loppujen lopuksi viidentenä vain 76 tuhannesosaa Sissisin takana. Hurjasta kamppailusta kertoo edelleen se, että italialainen Romano Fenati taipui Kentille ainoastaan kaksi tuhannesosaa.

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialainen KTM-kuljettaja Khairuddin käynnisti kilpailun vahvasti nousten kärkeen startista.

Khairuddinilla ei ollut kuitenkaan tällä kertaa asiaa kärkikamppailuihin. Hän ajoi vielä kahdeksan kierrosta ennen maalia yhdeksäntenä, kunnes tekniset murheet iskivät vaihdelaaatikko-ongelman muodossa. Khairuddin kaatui lopulta hiljaisesta vauhdista.
 

Uusin numero