Aki Ajon mestaritallilla upein mahdollinen päätös Moto3-kaudelle

Binder tosin joutui tekemään kauden seitsemännen voittonsa eteen miltei yhtä hurjan urakan kuin keväällä Jerezissä, jossa hän nousi viimeisestä lähtöruudusta ykköseksi.

Kakkosruudusta kauden päätöskisaan liikkeelle lähtenyt Binder koki kovan takaiskun jo avauskierroksella ajassaan toisena. Yksi ohikiitävä hetki ja Binder huomasikin valuneensa sijalle 22.

Binder silmäili pyöräänsä siihen malliin, että siihen olisi iskenyt tekninen vika, mutta tiimissä epäiltiin, että takaisku olisi sittenkin johtunut kuljettajan virheestä.

Red Bull-tiimin raivo härkä aloitti sen jälkeen hurjan nousun kohti kuuden kuljettajan kärkiryhmää, jonka hän saavutti siinä vaiheessa, kun 24 kierroksen kilpailusta oli ajamatta 11.

Binder pujahti Joan Mirin takaa johtoon, kun ruutulipulle oli matkaa neljä kierrosta. Siinä vaiheessa näytti jo siltä, että Binder pystyy tekemään ratkaisevan eron muihin, kunnes mestari sortui hänelle harvinaiseen kilpailun toiseen virheeseen heti seuraavalla kierroksella. Binder möhli kakkosmutkan jarrutuksen pudoten neljänneksi.

Binderin seuraava ja lopulta ratkaisevaksi osoittautunut isku ajoittui viimeisen kierroksen alkuun, jolloin hän paineli imusta Mirin ohi.

Haastajiltaan mestarillisesti oven sulkenut Binder kukisti vuoden tulokkaaksi kruunatun Mirin 56 tuhannesosalla. Podiumitrion täydentänyt Andrea Migno jäi puolestaan kakkossijasta vain 25 tuhannesosaa.

Binderin tiimikaveri Bo Bendsneyder päätyi hänkin pisteille sijoitettuaan 13:nneksi. Bendsneyder sijoittui rookie-kaudellaan MM-pisteissä sijalle 14.

”Mahtavaa!”

– On aivan mahtavaa päättää Moto3-ura tällä tavalla!, iloitsi Binder.

Binder tosi myönsi, että usko mahdollisuuksiin oli jo hiipua.

– En tiedä vieläkään, mitä pyörälleni tapahtui kilpailun alkuvaiheessa. Ehdin jo luulla, että kisa olisi osaltani ohi. Silmäilin pyörää, joka vaikutti olevan kaikesta huolimatta ok. Sen jälkeen aloin puskea sitten todella raivokkaasti. Kaikki oli pelissä, huokaisi voittaja onnellisina.

Kisassa koettiin dramatiikkaa jo ennen kuin se oli ehtinyt alkaakaan. Uransa ensimmäisen paalupaikan saavuttaneen Aron Canetin pyörä hyytyi ennen starttia ja hän joutui lähtemään takaa-ajoon kisaan varikon portilta. Canet ylitti maalilinjan sijalla 19.