Aki Ajon juhannus huipentui upeasti: suomalaistalli nousi myös Moto2-luokan MM-johtoon

Zarcon paluu omalle paikalleen merkitsee samalla sitä, että tuplaa takovan Ajo Motorsportin kuljettajat johtavat kahdeksan GP:n jälkeen niin Moto2- kuin Moto3-luokankin MM-sarjoja. Brad Binder painelee Moto3-kärjessä Assenin vastoinkäymisistään huolimatta.

– Mahtava taistelu! Olen väsynyt, mutta onnellinen. MM-johdon saavuttaminen on enemmän, mitä osasin toivoa, iloitsi Zarco.

Kisan ykkössijan nappasi nimiinsä japanilainen Takaaki Nagakami, jolle voitto oli uran ensimmäinen. Edellinen japanilaisvoittaja on Yuki Takahashi, joka juhli ykkössijaa kaudella 2010 Katalonian GP:ssä.

”Olisin voinut myös
menettää kaiken”

Nakagami oli repinyt Zarcoon nähden Assenissa 2,564 sekunnin eron, kun 24 kierroksen mittaiseksi kaavaillusta kisasta oli neljä jäljellä.

Zarco järjesti huiman takaa-ajon ja ero oli kaventunut enää 1,573 sekuntiin kaksi kierrosta ennen aiottua ruutulippua. Nakagami sai kuitenkin huokaista pikapuoliin sen jälkeen helpotuksesta, kun punaiset liput keskeyttivät kilvanajon.

– Nakagami ansaitsi voittonsa ja olen iloinen hänen puolestaan, totesi Zarco rehdisti.

– Tiesin muutama kierros ennen maalia, että minulla saattaa olla mahdollisuudet tavoittaa hänet. Tiedostin niissä olosuhteissa kuitenkin myös sen, että saatan menettää pahimmassa tapauksessa kaiken. Riskeihin ei ollut varaa, alleviivasi Zarco.

Nakagamin ja Zarcon rinnalle podiumille nousi Mika Kallion viime kauden tiimikaveri Franco Morbidelli. Zarcon kanssa tasapisteissä vähemmillä voitoilla oleva Alex Rins ajoi kuudenneksi.

Kausi jatkuu heinäkuun puolivälissä Sachsenringin radalla Saksassa.

Uusin numero