Aki Ajon jättipotti jäi MotoGP-jupakan varjoon Malesiassa – unelma tuplasta elää yhä

Aki Ajon päälliköimän Ajo Motorsportin osalta kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu tapaili täydellisyyttä.

Miguel Oliveira ja Brad Binder ajoivat Ajolle Moto3-luokassa tuplavoiton ja jo maailmanmestariksi kruunattu Johann Zarco sivalsi Moto2:ssa kauden kahdeksannen ykkössijansa.

Ajolla on yhä ainakin teoreettiset saumat saavuttaa tallipäällikkönä tuplakultaa tällä kaudella, joka ajetaan päätökseen vajaan kahden viikon kuluttua Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Danny Kent johtaa Moto3-luokkaa yhä 24 pisteellä, mutta vähintään MM-hopean Sepangissa varmistanut Oliveira omaa oljenkorren titteliin. Valenciassa on jaossa 25 pisteen potti, eli kiiltävimmän karkaaminen Kentin käsistä vaatisi häneltä täydellistä epäonnistumista.

Toivoa on kuitenkin olemassa niin kauan kuin kisoja on jäljellä. Siihen Ajokin perustaa varovasti Valencian odotuksensa. Oliveira on napannut viidestä viimeisestä kisasta kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa. Red Bull KTM Ajo-tiimin kokonaissaldo näistä kisoista kertoo yhteensä seitsemästä podiumsijoituksesta.

– Miguel on ollut erittäin vahva viimeisimmissä kilpailuissa ja jos pystymme saavuttamaan unelmamme päätöskisassa, niin se on täysin ansaittua, muotoilee Ajo.

Myös ensi kaudella Ajon tiimissä jatkava Binder on säestänyt Oliveiran menestystä kahdessa viimeisessä kisassa Australiassa sekä Malesiassa kolmannella ja toisella sijalla.

– Brad on parantanut huimasti tämän kauden aikana ja hänen esityksensä oli Malesiassa mahtava. Hän on myös osoittautunut olevansa upea persoona ja hieno tiimikaveri, Ajo kuvailee.

Ajo on saanut jakaa Zarcolle kehuja käytännössä GP:stä toiseen ja täysin syystä. Japanissa saavutettu mestaruus ei ole vienyt Zarcolta eikä tiimiltä voitonnälkää.

– Johann teki vaikeassa kisassa sen, mitä hänelle lähtöruudukossa neuvottiin: kontrolloi itseäsi ja renkaita. Tämän hän toteutti täydellisesti. Olen myös erittäin ylpeä Johannin taustalla olevasta ryhmästä. He tekevät kaiken tarvittavan kovalla asenteella ja intohimolla. Olen erittäin ylpeä siitä.

Uusin numero