Aki Ajolta irtosi hymy muuten synkkänä suomalaispäivänä – Moto2:n MM-johto kasvoi

Tyylikkään tasaista työtä läpi alkukauden tehnyt Zarco johtaa sarjaa nyt 24 pisteen erolla sveitsiläiseen Thomas Lüthiin, joka viiletti voittoon Ranskassa.

Kisaa sen edetessä kontrolloinut Lüthi tervehti ruutulippua selvällä 1,767 sekunnin erolla hallitseen espanjalaismestari Tito Rabatiin. Zarco huudatti omiaan 3,760 sekuntia voittajan takana.

Suraaville sijoille sivalsivat britti Sam Lowes ja kisan kaatumisen seurauksena keskyttämään joutuneen Mika Kallion italialainen tiimikaveri Franco Morbidelli.

Zarco otti 26 kierrokseen kisaan mahtavan startin.

– Startti oli tosi hyvä ja yritin lähteä sen myötä karkuteille, mutta en kuitenkaan onnistunut siinä. Lopussa erityisesti Lüthi ja Rabat olivat erittäin vahvoja. Viimeiset kierrokset olivat minulle vaikeita, myönsi Zarco.

Zarcolle kolmaskin sija tosin maistui tällä kertaa miltei voitolta.

– Tiimi teki taas upeaa työtä ja oli mahtavaa palkita kotiyleisö podiumsijoituksella. Ja sen lisäksihän tämä oli täydellinen suoritus MM-pisteitä ajatellen, myhäili Zarco.

Tallipäällikkö Ajo tähdensi samaa.

– Kotikilpailu on aina haastava ja olen hyvin iloinen siitä, että Johann teki taas hyvää työtä sijoittumalla podiumille. Lüthi oli erittäin vahva täällä Le Mansissa ja minusta Johann käsitteli tilanteen tosi hyvin: hän ei lähtenyt taistelemaan Lüthin kanssa, vaan keskittyi pisteiden keräämiseen, kehui Ajo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Mugellon radalla Italiassa.

Uusin numero