Aki Ajolle tarjoutuu tallipäällikkönä tilaisuus jo neljänteen MM-kultaan

Taistelu mestaruudesta käy tosin äärimmäisen tiukkana ja monet ennusmerkit viittaavat siihen, että lopullinen ratkaisu huipentuu Valenciassa 10. marraskuuta ajettavaan päätösosakilpailuun.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom saapui Japaniin viiden pisteen MM-johdossa. Hänen lähin uhkaajansa on maanmies Alex Rins. Nopeaan espanjalaiskaartiin lukeutuva, 22 pistettä Salomista jäänyt Maverick Vinales omaa hänkin yhä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen. Kaudesta on jaossa vielä 50 pistettä.

– Emme saa kuitenkaan miettiä liikaa mestaruutta. Meidän on keskityttävä nyt vain tiukasti Motegiin ja voittamaan siellä, linjaa Ajo.

Oman lisämausteensa jo kolmanteen peräkkäiseen kisaviikonloppuun tuo Motegin mahdollisesti perjantaina tai lauantaina tavoittava raju ja rankkoja vesisateita mukanaan tuova myrskyrintama.

– Myrskyn vaara on ilmeinen ja meitä on ohjeistettu jo tarkasti sen osalta miten toimia, jos myräkkä yltää Motegin, kertoo Ajo.

Salom on saavuttanut tällä kaudella jo seitsemän voittoa. Motegin 4,8 kilometrin mittaiselta radalta on haussa se kahdeksas. Viimeisimpien sääennusteiden mukaan sunnuntai tarjoaa mainiot olosuhteet kilvanajolle.

– Pidän Motegin radasta ja olen saavuttanut täällä aina hyviä tuloksia, vaikka viimeisin visiitti päättyikin kaatumiseen taistellessani voitosta päätöskierroksella. Tiimini ja minä annamme taatusti taas kaikkemme ollaksemme kärjessä Motegissa, vakuuttaa luottavaisin mielin liikkeellä oleva Salom.

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin on 15 osakilpailun jälkeen pisteissä kymmenentenä ja australialainen Arthur Sissis 12:ntena.

Khairuddinin ranneleikkauksesta on vierähtänyt reilut kolme viikkoa. Hän on potenut myös selkäänsä.

– Olen toipunut jo lähes täysin vammoista, joskaan en tunne olevani vielä aivan 100-prosenttisessa terässä. Työ sen osalta jatkuu intensiivisesti, toteaa Khairuddin.

– Motegi lukeutuu suosikkiratoihini. Ajoin täällä viime vuonna varsin vahvan viikonvaihteen sijoittumalla aika-ajossa neljänneksi ja kisassa viidenneksi. Toivotaan nyt, että pystyn jatkamaan siitä, mihin viime viikonvaihteena Australian Phillip Islandilla jäin. Se oli ehdottomasti yksi kauden parhaista GP-viikonvaihteistani.

Sissis on kilpaillut kerran aiemmin Motegin radalla.

– Tosiasia on, että pidin radasta todella paljon heti ensimmäistä kertaa täällä ajaessani. Motegi on rata, josta löytyy kovia jarrutuspaikkoja ja niiden vastapainoksi myös nopeita mutkia. Uskon, että radan luonne istuu hyvin KTM-pyörälle. Tavoitteeni on yltää täällä kärkiryhmään, sanoo Sissis.

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero