Aki Ajolle ikäviä uutisia crossiradalta: MotoGP-luokan suojatti kaatui leikkauspöydälle

Maanantaina 21 vuotta täyttäneeltä Milleriltä murtui rytäkässä oikean jalan sääri- ja pohjeluu.

Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS-tiimin riveihin siirtynyt Miller leikattiin tänään aamulla tohtori Eugenio Gimenon toimesta Barcelonassa. Gimenon mukaan leikkaus sujui hyvin ja Miller pidetään edelleen kaksi vuorokautta tarkkailtavana Quiron Dexeus-sairaalassa.

MotoGP-luokan tämän vuoden ensimmäinen testijakso ajetaan Malesian Sepangissa 1.-3. helmikuuta. Suomessa vuodenvaihdetta vastaanottaneen Millerin osalta tuo jakso on leikkauksen jälkeen luonnollisesti vaakalaudalla, mutta lopullinen päätös Sepangin osalta tehdään tuonnempana.

– Jack koki valitettavan loukkaantumisen näin lähellä testikauden alkua, mutta kuljettajien on harjoiteltava ja silloin on olemassa aina joitain riskejä, kun treenaat MX-pyörällä, toteaa Marc VDS:n belgialainen tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

Bartholemy pitää kuitenkin toivoa yllä sen osalta, että suoraan HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa sopimuksen omaava Miller pystyisi sittenkin osallistumaan Sepangin testeihin espanjalaisen tiimikaverinsa Tito Rabatin rinnalla.

– Hyvä uutinen on se, että vamma ei ole aivan niin vakava, kuin aluksi luulimme. Normaalisti toipumisaika tällaisesta vammasta olisi pitkä, mutta kuljettajat eivät ole tältä osin ”tavallisia ihmisiä” ja olen vakuuttunut siitä, että Jack haluaa palaa takaisin pyörän selkään niin pian kuin mahdollista.

– Tärkeintä nyt on se, että seuraamme tarkasti Jackin toipumista ja että hän aloittaa ajamisen vasta riittävän hyvässä kunnossa, vaikka se sitten merkitsisikin poissaoloa Sepangin testeistä, tähdentää riskit minimoiva Bartholemy.

MM-sarja käynnistyy 20. maaliskuuta Qatarissa.

Uusin numero