Aki Ajo värväsi uuden lahjakkuuden tiimiinsä – kaikkien aikojen nuorin Moto3-kuljettaja

Ikää kaverilla on vasta 15 vuotta. Hänestä tulee historian nuorin Moto3-kuljettaja, kauden 2019 Qatarin avauskilpailussa hänellä tulee olemaan ikää 15 vuotta 7 kuukautta ja 12 päivää. Jo ennen sitä hän pääsee ajamaan villillä kortilla tämän kauden Valencian päätöskilpailun marraskuussa.

Ensi kausi on Red Bull KTM Ajolle kahdeksas Moto3:ssa. Voittoja on kertynyt 33 ja niiden lisäksi 39 palkintopallipaikkaa.

”Haluan ensinnäkin onnitella Cania Red Bull MotoGP Rookies Cupin voitosta. Hän on ajanut upean kauden ja voittanut paljon. Hän on menestynyt mainiosti etenkin tiukoissa ja nopeavauhtisissa kilpailuissa. Hän ei koskaan luovuta”, Aki Ajo kommentoi uutta värväystään.

”Hän on osoittanut mahtavaa sitoutumista ja asennetta, mikä ei ole kovin tyypillistä näin nuorelle kuljettajalle. Koko tiimimme odottaa innolla työskentelyä hänen kanssaan. Can on ensimmäinen kuljettaja, joka nousee junioriakatemiamme kautta MM-sarjaan. Uskomme, että hän on täysin valmis tähän uuteen haasteeseen, hän tulee yllättämään meidät iloisesti.”

Nuorukainen itse oli luonnollisesti innoissaan uudesta haasteesta.

”Olen todella iloinen, että sain mahdollisuuden kilpailla MotoGP:ssä ja Red Bull KTM Ajo -tiimissä. Tämä on unelmani, josta on nyt tullut totta. Olen jo päässyt tutustumaan pyörään ja tiimiin, se antaa minulle mielenrauhan. Pääsen myös jo tällä kaudella ajamaan villin kortin kilpailun, mikä on mahtava palkinto tästä upeasta kaudesta”, Can Öncü sanoo.

”Vaikka tunnekin jo monta MM-sarjan rataa, ensimmäisen kauteni tavoite tulee olemaan kokemuksen kerääminen, haluan oppia KTM:ltä kaiken mahdollisen. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet tämän siirron, en malta odottaa uuden aikakauden alkamista urallani.”
 

Uusin numero