Aki Ajo: ”Tämä tiimi ei anna periksi koskaan!”

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom lähtee kahden viikon kuluttua kotiyleisönsä edessä Valenciassa ajettavaan kauden päätösosakilpailuun MM-johdossa siitä huolimatta, että Motegi toi tullessaan hänelle kauden ensimmäisen keskeytyksen.

Moto3-luokan maailmanmestaruudesta kehkeytyy todellinen trilleri Valenciassa ja se on puhtaasti kolmen espanjalaisen välinen kauppa. Salomilla on 16 osakilpailun jälkeen kahden pisteen etu puolellaan Maverick Vinalesiin. Alex Rins ei ole hänkään jäänyt kärjestä viittä pistettä enempää.

– Meidän pitää olla positiivisia ja katsoa aina eteenpäin. Keskitymme jatkossakin tiukasti omaan tekemiseen tiedostaen, että kauden viimeisessä GP:ssä kaikki on yhä täysin avointa mestaruuden osalta. Tämä tiimi ja tämä kuljettaja eivät anna koskaan periksi, painotti Ajo.

Yhtä osakilpailua vailla valmiilla kaudella jo seitsemään voittoon yltänyt Salom koki kovia välittömästi Japanin GP:n ensimmäisellä kierroksella. Maanmies Isaac Vinales menetti pyöränsä hallinnan osuen rajusti Salomiin. Salom kaatui, mutta nousi hiekoilta sinnikkäästi jatkamaan matkaa.

– On selviö, että emme voi olla tyytyväisiä tähän kilpailuun, koska Luisin kaatumisen aiheutti toisen kuljettajan ajovirhe. Olen siinä mielessä pettynyt, sillä tiesin, että meillä oli hyvät mahdollisuudet voittoon täällä Motegissa, totesi Ajo.

Koko letkan viimeiseksi pudonnut Salom käynnisti huiman kirin, joka katkesi 12 kierrosta ennen maalia kaatumiseen. Rins eteni siinä vaiheessa yhdessä Alex Marquezin ja Vinalesin kanssa karussa muilta. Rins puolestaan hukkasi etsikkoaikansa vain vajaa neljä kierrosta ennen maalia, kun hän kaatui kolmannelta sijalta jääden pisteittä.

– Päätin jatkaa ensimmäisen kaatumisen jälkeen samaa vauhtia kuin siihenkin asti. Ajaminen tuntuikin hyvältä ja fiilis pyörään oli kohdallaan. Se toinen kaatuminen olikin sitten erikoinen, sillä menetin takarenkaan pidon täysin odottamatta. Jälkeenpäin selvisi, että pyörä oli kärsinyt vaurioita avauskierroksen kaadossa, kertoi Salom.

Salom sai hänkin olla huojentunut mies hetkellisen pettymyksen jälkeen.

– Olen tietenkin erittäin iloinen siitä, että pystyin säilyttämään johtoni sarjassa. Se on tärkeintä. Valencia ratkaisee kaiken ja olen varma siitä, että tiimini ja minä annamme siellä kaikkemme mestaruuden saavuttamiseksi.

Khairuddin koki
Salomin kohtalon

Red Bull KTM Ajo-tiimin sunnuntai oli pisteiden valossa varsin poikkeuksellinen: niitä ei tullut ainuttakaan.

Australialainen Arthur Sissis ajoi kolmikosta ainoana maaliin päätyen sijalle 16. Malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin peli oli pelattu harmittavasti jo avauskierroksella, kun kilpakumppani ajoi hänen kylkeensä.

– Fahmi ajoi aamulla onnistuneen harjoituksen ja hänellä oli hyvä kisavauhti. Ikävä kyllä hänellekin kävi sitten täysin samoin kuin Luisille toisen kuljettajan toimesta. Arthur puolestaan ei ollut tyytyväinen sijoitukseensa vaikean viikonvaihteen jälkeen. Hänellä tarjoutuu nyt aikaa suunnata kaikki keskittyminen Valenciaan palatakseen siellä hyvän tuloksen myötä omalle tasolleen, alleviivasi Ajo.

Khairuddinin kisa päättyi oikeastaan ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaakaan.

– Minun osaltani kaikki oli ohi jo ensimmäisessä mutkassa. Harmi, sillä aamun harjoitus sujui kaikilta osin siksi hyvin. Tunsin itseni valmiiksi ja vahvaksi kisaan. Nyt ei auta muuta kuin unohtaa Motegi ja keskittyä Valenciaan.

Sissis käänsi hänkin nopeasti katseensa Valenciaan.

– Olihan vaikea kilpailu hullun viikonvaihteen päätteeksi! Meille tarjoutui aamun harjoituksessa vain kymmenkunta minuuttia aikaa hakea pyörään kuivan kelin säätöjä. En, en ole missään tapauksessa tyytyväinen tähän tulokseen.

Japanin vaiherikkaan osakilpailun voittajaksi viiletti Marquez. Voitto oli hänelle ensimmäinen MM-tasolla.
 

Uusin numero