Aki Ajo: ”Surullista, mutta tämä on kilvanajoa”

Suomalaistallin ranskalainen paluumuuttaja Zarco oli painelemassa Kalex-pyörällään täysin suvereeniin voittoon, kun kisasta oli jäljellä kolme kierrosta.

Siinä vaiheessa vaihdevipu alkoi kuitenkin retkottaa holtittomasti ja mitään ei ollut enää tehtävistä. Kuuden vaihteen aski jurnutti yhdellä pykälällä maaliin asti.

– Kilpailun loppu oli erittäin iso pettymys, sillä kaikki oli kulkenut tosi hyvin siihen asti. On surullista, että emme pystyneet viemään kisaa hyvin loppuun asti, mutta tämä on kilvanajoa ja tällaisia asioita voi tapahtua, toteaa Ajo.

Aluevaltaukseen keskiluokkaan tehnyt Ajo voi olla silti enemmän kuin tyytyväinen siihen, miten uusi projekti on lähtenyt liikkeeelle.

Zarco oli varsin vahva jo testikaudella ja sama tahti jatkui MM-sarjan avausviikonvaihteena Losailin aavikkoradalla. Tästä kertoo myös aika-ajon kakkossija.

– Tiimi toimii jo nyt erittäin hyvin, vaikka tämä oli sittenkin vasta debyyttikisamme tässä luokassa. Mahtava tiimi ja Johannilla on mahtava vauhti päällä, kiittelee kokenut tallipomo omiaan.

– Johann on erittäin motivoitunut ja innokas lähtemään seuravaaksi Austiniin siitä huolimatta, mitä nyt tapahtui, jatkaa Ajo viitaten vajaan kahden päähän.

Revanssi Texasissa

Zarco oli luonnollisesti äärimmäisen pettynyt kisan jälkeen, mutta tunteiden tasaannuttua positiiviset puolet alkoivat paistaa esiin.

Ja niitä puolia oli paljon.

– Minulla on hyvä fiilis pyörään ja arvostan tiimiäni kaikesta tekemästään työstä. Se on luonut minulle pohjan ajaa koko ajan tasaisen kovaa.

Voitto ehti kiiltää jo hetken, tai oikeastaan pitempäänkin Zarcon silmissä.

– Minulla oli hyvä etumatka ja nautin ajamisesta. Sitten minulle tuli kuitenkin ongelmia tuon vaihdevivun kanssa ja jouduin ajamaan maaliin käyttämällä koko ajan enää vain kolmosvaihdetta. Siinä vaiheessa ainoa tavoitteeni oli vain ajaa kisaa maaliin asti.

Zarco silmäilee luottavaisena tulevaan. Revanssin paikka tarjoutuu Austinin upealla COTA-radalla ja Texasin maaperällä.

– Uskon, että pystyn myös siellä hyvään tulokseen.

* Moto2-luokan pistetilanne 1/18 MM-osakilpailun jälkeen:
  1. Jonas Folger Saksa, Kalex 25
  2. Xavier Simeon Belgia, Kalex 20
  3. Thomas Lüthi  Sveitsi, Kalex 16
  4. Alex Rins Espanja, Kalex 13
  5. Franco Morbidelli Italia, Kalex 11
  6. Mika Kallio Suomi, Kalex 10
  7. Sandro Cortese Saksa, Kalex 9
  8. Johann Zarco Ranska, Kalex 8
  9. Louis Rossi Ranska, Tech3 7
10. Lorenzo Baldassarri Italia, Kalex 6
11. Alex Marquez Espanja, Kalex 5
12. Hafizh Syahrin Malesia, Kalex 4
13. Julian Simon Espanja, Speed Up 3
14. Takaaki Nakagami Japani, Kalex 2
15. Dominique Aegerter Sveitsi, Kalex 1

Uusin numero