Aki Ajo rakentaa Moto3-luokan mestaruuspyörää Munderfingissa

Ajo ja hänen Red Bull KTM-tehdastiiminsä mekaanikot ovat käärineet hihansa itävaltalaisvalmistajan kilpailuyksikössä Munderfingissa.

Kauden 2015 pyöriä rakennetaan kuumeisesti parin viikon kuluttua käynnistyvälle talvitestikaudella.

– Uusi pyörä eroaa paljonkin kauden 2014 mallista. Pyörässä on täysin uusi runko, Ajo vahvisti Speedweekille.

Ajo palaa tulevalla kaudella kolmen kuljettajan konseptiin. Tiimissä kilpailevat jo viime kaudelta tuttu tshekki Karel Hanika, sekä tulokkaina aiemmin Mahindra-pyöriä käskyttäneet portugalilainen Miguel Oliveira ja eteläafrikkalainen Brad Binder.

– Meillä on koossa vahva trio kolmen erinomaisen kuljettajan muodossa. Olen innoissani.

Moto3-luokassa jopa
15 mestarikandidaattia

Ajo ei lähde poimimaan ruodustaan ykkösskuljettajaa ylitse muiden.

– On vaikea sanoa, kenellä kuljettajistamme on parhaat mahdollisuudet. Uskon, että heillä kaikilla on mahdollisuudet kärkeen. Viidenteen MM-kauteensa lähtevällä Oliveiralla on tietenkin eniten kokemusta, eli 62 GP:n verran.

Koko viime kauden MM-mitalikolmikko, eli Alex Marquez, Jack Miller ja Alex Rins siirtyivät muihin luokkiin. Tasossa ja tasaisuudessa löytyy kuitenkin edelleen GP-sarjan pienimmässä luokassa.

– Suosikkeja on todella paljon. Kymmenen, kaksitoista, jopa viisitoista kuljettajaa omaa mahdollisuudet maailmanmestaruuden voittamiseen. Juuri siksi Moto3-luokka on niin kiinnostava. Se on yksi kiinnostavin urheilumuoto koko maailmassa, linjaa Ajo.

Moto3-luokan ensimmäijen virallinen testijakso ajetaan 10.-12. helmikuuta Valenciassa.

Parhaillaan Barcelonassa Suzukin MotoGP-luokan kuljettajan Maverick Vinalesin kanssa tiukasti treenaava ja pitkiä juoksulenkkejä vetävä Niklas Ajo saa hänkin alleen KTM:n tehdaspyörän. Pyörä on espanjalaisen Boe41 RBA Racingin värityksessä.
 

Uusin numero