Aki Ajo Moto3-kisoista: ”Vähän hullua ja villiä”

– Olen erittäin tyytyväinen Miguelin kauden kolmanteen voittoon ja siihen, että kaikki kuljettajamme olivat läpi viikonvaihteen vahvoja, summaa Ajo.

Suomalaistalli oli motokolmosten päätöskierroksella kiinni jopa kaksoisvoitossa, kun Brad Binder tykitti aivan Oliveiran kannassa. Binderin kisa päättyi kuitenkin harmittavasti kaatumiseen ja keskeytykseen.

– Se oli epäonnekas kaatuminen, joka johtui täysin toisesta kuljettajasta. Näitä vain sattuu, sillä Moto3-kisat ovat aina vähän hulluja ja joskus ne menevät vähän villiksikin, Ajo kuvailee GP-sarjan pienimmän luokan arvaamatonta luonnetta.

Zarco myönsi paineet

Zarco hypisteli siis ensimmäistä mestaruuspalloa käsissään Aragonissa, mutta se lipesi otteesta kuudennen sijan myötä.

Zarcolla on toki edelleen tukeva 78 pisteen johto ja seuraavaksi mestaruus on katkolla vajaan kahden viikon kuluttua Motegin radalla Japanissa.

Zarco saapui Aragoniin kolme peräkkäistä voittoa ja 12 podiumsijoitusta vyöllään. Kauden 14. MM-osakilpailua osoitti, että mitkään putket eivät ole ikuisia.

– Meidän on hyväksyttävä se, että jokainen viikonloppu ei voi olla täydellinen. Tämä viikonloppu oli vaikea ja tästä syystä tällä kertaa pitää olla tyytyväinen kuudenteenkin sijaan. Olemme taas askeleen lähempänä tavoitteena olevaa maailmanmestaruutta ja meidän on pysyttävä rauhallisina ja jatkettava töitä kuten tähänkin asti, linjaa Ajo.

Zarco painotti ennen Aragonin viikonvaihdetta, että hän ei ota paineita mestaruudesta. MM-kulta taisi sittenkin kummitella takaraivossa.

– Tiedän, että minulla oli eväät ajaa kärjen vauhtia, mutta en kyennyt siihen, koska en ollut riittävän rento. En osannut odottaa tällaista, mutta näin vain tapahtui. Tunsin paineita, myönsi Zarco.
 

Uusin numero